Eufrozina, Kende

Hídlap

Alultáplált kutyát mentettek meg az állatvédő szurkolók Dorogon

Rövid láncon tartott, alultáplált kutyát mentettek meg Dorogon a Szurkolók az állatokért nevű mozgalom Komárom és környéki tagjai. Az állatvédők bejelentés alapján vonultak helyszínre, majd miután a gazda lemondott az ebről, orvoshoz vitték a jobb sorsra érdemes házőrzőt.

Hirdetések

„Érkezett egy bejelentés miszerint Dorogon az egyik háznál lakik egy soványabb “angol bulldog ” rövid láncon tartva.” – írja az esettel kapcsolatban a Szurkolók az Állatokért Komárom és környéke nevű oldal.

A csapat el is ment a helyszínre, ahol sikerült néhány szót váltaniuk a gazdával. Kiderült, hogy a kutya két hétig nem evett semmit és a tulaj szerint azért tartotta rövid láncon, mert ha hosszabb lenne, arra feltekerné magát. Többek között arról is beszélt, hogy nincs is mindig megkötve az eb, ugyanakkor a kerítést meg kellene magasítania, mivel szökésre hajlamos.

Bár az állatvédők segítséget ajánlottak, a tulajdonos nem élt vele, így megígérték neki, hogy hamarosan visszatérnek és megnézik, javult-e a kutya helyzete. Időközben újabb bejelentést kaptak, ugyanerről a helyről és tudták azt, hogy mindenképpen cselekedniük kell.

A helyzet nem változott: rövid láncra kötött, alultáplált Amerikai Stafforshire terrier fogadta őket. Többszöri csengetésre a gazda nem nyitott ajtót, így segítséget kértek a rendőröktől. A tulajdonos fennhangon (!) lemondott a kutyáról, melyet csak „kiskutyának” nevezett. Orvoshoz is vitték a házőrzőt, hogy felmérjék állapotát és ellássák sérüléseit. Kiderült az is, hogy az oltása már egy éve lejárt.

„Chip adatok alapján egy törzskönyves Amerikai Staffordshire terrierrel hozott bennünket össze a sors. Üdvözlünk Dorogi Bigie!” – ezekkel a szavakkal kommentálták a sikeres kutyamentést.

(Forrás és fotó: Szurkolók az Állatokért Komárom és környéke nevű oldal)

Hirdetések