Lukrécia

Hídlap

Felfüggesztett börtönt kaphat a buszmegállót szétverő férfi

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik azt a férfit, aki még nyáron garázdálkodott Nyergesújfalun: a vádlott minden előjel nélkül kitépett a földből egy közlekedési táblát és szétvert egy buszmegállót is.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi augusztus 25-én késő délután a nyergesújfalui Kossuth Lajos úttal párhuzamos kerékpárútnál kiszedett a földből „Elsőbbségadás kötelező” és egy „Gyalog és kerékpárút” közúti jelzéseket tartalmazó jelzőtáblákat tartó oszlopot, majd elhajította a vasúti töltés irányába.

A vádlott a cselekményével a kerékpárút és a Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út kereszteződésében az elhelyezett közlekedési jelzés eltávolításával a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A férfi ezután sem bírta kordában tartani az indulatait, hiszen akkorákat rúgott a Kossuth Lajos úton található buszmegálló hátsó, három elemből álló üveg falának két szélső paneljére, hogy azok kitörtek.

A vádlott erőszakos, öntörvényű, a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedő magatartásával a jelenlévőkben és másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelthetett. A vádlott ezen cselekményével a buszmegállóban mintegy 196 ezres kárt okozott, amelyet a nyomozás során megtérített az önkormányzatnak.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)
(Fotók: police.hu)

Hirdetések