Aguszta

Hídlap

Ilyen lesz a dorogi háromdimenziós zebra

Tavaszra alakíthatják ki a dorogi Iskola utcába tervezett háromdimenziós zebrát – mondta Székely Sándor független országgyűlési képviselő abban a videóban, amelyben bemutatják a gyalogos-átkelőhely látványtervét.

Mint arról portálunk is beszámolt az Iskola utcában a felújítást követően ugrásszerűen megnőtt a szabálysértések száma. Láttak már olyat, aki a megengedett sebesség (30 km/h) háromszorosával hajtott végig az úton, veszélyeztetve ezzel a diákokat és a pedagógusokat.

A Dorogi Városi Baleset-megelőzési Bizottság a rendőrségi ellenőrzések eredményeit figyelembe véve végül a háromdimenziós gyalogos-átkelőhely kialakítása mellett döntött. Málnás Zsolt rendőr alezredes, a bizottság titkára a kemma.hu-nak azt mondta: bizonyos szögből és távolságból tényleg úgy néz majd ki, mintha a zebra kiemelkedne az úttestből.

A prototípust bemutató videóban Varga Tibor, a kivitelezést végző Varga&Varga Forgalomtechnika ügyvezetője ismertette, hogy egy zárt telephelyen először szürkében festették fel a háromdimenziós átkelőhelyet. Nem voltak vele teljesen elégedettek, ezért elkészítették a színes változatot is.

A tervek szerint ötven méterrel az Iskola utcai zebra előtt egy sárga csíkot is felfestenek, mely figyelmezteti a sofőröket a zebrára. Varga Tibor szerint több napig is eltarthat majd a kivitelezés.

A zebrát egy kopásálló hidegplasztik tartós útburkolati festékkel viszik fel az útra, amely 2 millimétere emelkedik ki az út síkjából. A felfestés kap egy réteg üveggyöngyöt is, ez a fényt veri vissza – tudta meg a kemma.hu a cég ügyvezetőjétől.

(Forrás: kemma.hu/Dorogi-medence)
(Borítókép: Székely Sándor országgyűlési képviselő videójának pillanatképe)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements