Jusztina

Hídlap

Ilyen lesz a dorogi háromdimenziós zebra

Tavaszra alakíthatják ki a dorogi Iskola utcába tervezett háromdimenziós zebrát – mondta Székely Sándor független országgyűlési képviselő abban a videóban, amelyben bemutatják a gyalogos-átkelőhely látványtervét.

Hirdetések

Mint arról portálunk is beszámolt az Iskola utcában a felújítást követően ugrásszerűen megnőtt a szabálysértések száma. Láttak már olyat, aki a megengedett sebesség (30 km/h) háromszorosával hajtott végig az úton, veszélyeztetve ezzel a diákokat és a pedagógusokat.

A Dorogi Városi Baleset-megelőzési Bizottság a rendőrségi ellenőrzések eredményeit figyelembe véve végül a háromdimenziós gyalogos-átkelőhely kialakítása mellett döntött. Málnás Zsolt rendőr alezredes, a bizottság titkára a kemma.hu-nak azt mondta: bizonyos szögből és távolságból tényleg úgy néz majd ki, mintha a zebra kiemelkedne az úttestből.

A prototípust bemutató videóban Varga Tibor, a kivitelezést végző Varga&Varga Forgalomtechnika ügyvezetője ismertette, hogy egy zárt telephelyen először szürkében festették fel a háromdimenziós átkelőhelyet. Nem voltak vele teljesen elégedettek, ezért elkészítették a színes változatot is.

A tervek szerint ötven méterrel az Iskola utcai zebra előtt egy sárga csíkot is felfestenek, mely figyelmezteti a sofőröket a zebrára. Varga Tibor szerint több napig is eltarthat majd a kivitelezés.

A zebrát egy kopásálló hidegplasztik tartós útburkolati festékkel viszik fel az útra, amely 2 millimétere emelkedik ki az út síkjából. A felfestés kap egy réteg üveggyöngyöt is, ez a fényt veri vissza – tudta meg a kemma.hu a cég ügyvezetőjétől.

(Forrás: kemma.hu/Dorogi-medence)
(Borítókép: Székely Sándor országgyűlési képviselő videójának pillanatképe)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap