Mária

Hídlap

Lopott kocsival indult haza, kifogyott belőle az üzemanyag

Letöltendő szabadságvesztésre ítélhetik azt a férfit, aki még októberben kötött el egy esztergomi utcában parkoló személygépkocsit, majd miután kifogyott belőle a benzin, egyszerűen ott hagyta azt egy esztergom-kertvárosi ingatlan előtt.

Hirdetések

A vádirat tényállása szerint a vádlott október 27-én hajnali 1 óra körül észrevette, hogy nem zártak be egy kocsit, sőt még a kulcsát is benne hagyták. Ekkor elhatározta, hogy a kocsival haza megy az esztergom-kertvárosi lakásába. El is indult, de útközben, hat kilométer után kifogyott az autóból az üzemanyag, így azt leparkolta egy másik utcában.

Az elkövető visszaesőnek számít, hiszen korábban négyszer is megbüntették. A bíróság legutóbb tavaly ítélte el: akkor lopás és egyéb büncselekmények miatt 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogháza fokozatú szabadságvesztés büntetést kapott, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztették.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélje, továbbá a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: carrentalbuddy.com.au)

Hirdetések

  • Zöld Busz Program: hibrid járművekre cserélhetik az esztergomi buszokat

    „Kedves Esztergomiak! Polgármesteri programom szerves részét képezte az a vállalás, amely szerint a Magyar Kormánnyal a Zöld Busz Program részeként, alacsony padlós, hibrid technológiájú buszokra cserélünk minden helyi járatú buszt – közölte Hernádi Ádám polgármester a programmal kapcsolatban.”

    Hídlap
  • Kettős gyilkosság gyanúsítottját fogták el Esztergomban

    Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 41 éves magyar és egy 42 éves szlovák férfit a Pilisszentivánnál talált testmaradványokkal összefüggésben – számoltak be magyar és szlovák rendőri vezetők pénteki budapesti sajtótájékoztatójukon, melyről az MTI tudósított.

    Hídlap