Máté, Mirella

Hídlap

Több mint hétszázan vettek részt az Annavölgyi Téli Túrán

Hétszázketten vettek részt a 2019. évi Annavölgyi Téli Túrán. A kirándulók ezúttal is Annavölgyről és Tokodról vághattak neki a távnak, majd a két csapat a miklósbereki emlékműnél találkozott, ahol lámpáikkal rajzolták ki a bányász jelképet.

A szervezők karácsony után megkezdték az előkészületeket és bejárták az útvonalat, valamint azt is eldöntötték, hogy hol lesz az élő világító bányászjelkép is. A sárisápi és tokodi önkéntes tűzoltók, annavölgyi és tokodi polgárőrök, a települések vezetői közösen vonultak fel a Gete mögé, majd a Miklós-berki bányász-emlékmű közelében Bánhidi Zsolt vezetésével kijelölték a 490 négyzetméter alapterületű alakzatot, ami a túra leglátványosabb elemeként szolgált.
A túra napján Tokodról Posár Ede és Kinda József, míg Annavölgyről Bánhidi Dávid vezetésével indultak útnak a kirándulók. A két csapat útközben, az emlékműnél eggyé olvadt, majd immár együtt haladtak tovább haladtak a bányász kalapácshoz.

Hirdetések

Miután a hétszáz túrázó elfoglalta a helyét és az ég felé fordította a lámpáját egy drón segítségével megörökítették a világító jelképet.

A Bányászhimnusz eléneklése után újra útra keltek és rövid időn belül meg is érkeztek a Csolnoki Bányász Múzeumhoz, ahol 1750 szelet zsíros kenyérrel, 110 liter forralt borral és 50 liter teával fogadták őket.
 A helyszínen Bánhidi József annavölgyi, valamint Bánhidi László tokodi polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd díjakat kaptak a legidősebb, legfiatalabb, legmesszebbről érkezett kirándulók, illetve azok, akik születésnapjukat ünnepelték.

A pihenőt követően már csak néhány kilométernyi táv várt a túrázókra, akik jórészt az Országos Kéktúra nyomvonalán, illetve kisebb ösvényeken ereszkedtek le Dorogra.

(Forrás: Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió)

(Fotók: TKD Records)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap