Fatime

Hídlap

Újév alkalmából csobbantak egyet a Duna esztergomi szakaszán

Hanzó Szilárd és Molnár János szervezésében idén is dunai fürdőzéssel indították az évet Esztergomban. A résztvevők belefutottak a négy fokos vízbe, majd nyakig elmerültek benne. A csobbanókat mintegy százfős nézőközönség biztatta.

Hanzó Szilárd és Molnár János tavaly január 1-én is megmártózott a vízben, igaz, akkor rajtuk kívül senki nem vállalkozott a mutatványra. Úgy gondoltak tesznek egy próbát, hátha idén többen is kedvet kapnak a strandoláshoz. Számításuk bevált, hiszen velük együtt több mint tizenöten merültek vízbe.

Idén már a tarajos úszósapkájukról ismert Párkányi Fagyos Kakasok is velük együtt készültek fel és fürödtek egyet a Dunában. Az akció végén forró teával és zsíros kenyérrel várták a II. Hagyományteremtő Újévi Merülés résztvevőit.

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements