Jusztina

Hídlap

Dorogi birkózók mártóztak meg a Palatinus-tóban

Idén ünnepli kilencvenedik évfordulóját a dorogi birkózás. Az egész éves programsorozatot a január 2-i jeges fürdőzéssel nyitották meg, melynek keretében a Dorogi Nehézatlétikai Club sportolói mártóztak meg a Palatinus-tóban.

Hirdetések

Csütörtökön kora délután az Öböl Music Beachen gyűltek össze a résztvevők, majd Puksa Ferenc a klub elnökével, valamint Aubéli Ottó többszörös olimpikon, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózóval együtt mintegy huszan futottak bele a vízbe. A jó hangulatú eseményt Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke is megtekintette. A szervezők forró teával fogadták a bátor fürdőzőket.

A jubileumi esztendőben további programokat is szervez a klub. Márciusban Fekete Gyémánt Kupát rendeznek Dorogon, melyen a nemzetközi junior, valamint grundbirkózó csapatversenyen túl kiállítás is várja majd az érdeklődőket. Júniusban, a Birkózás éjszakájának ad otthont a Nipl Stefánia Uszodában, novemberben pedig serdülő kötöttfogású csapatbajnokság döntőjét rendezik meg a városi sportcsarnokban. A rendezvénysorozatot decemberben, fáklyagyújtással zárják.

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap