Marcell

Hídlap

Ezeken a napokon szállítják el Esztergomban a fenyőfákat

Közzétette az Eszköz Kft., hogy januárban melyik napokon gyűjtik össze a fenyőfákat Esztergomban. A szolgáltató arra kéri a lakosokat, hogy jól látható, könnyen megközelíthető helyre, a forgalmat nem akadályozó módon helyezzék el azokat.

Hirdetések

Január 7-én és 21-én az 1-2. körzetek utcáiban, tehát az Árok, Terézia utca és ezektől a belváros irányában egészen Búbánat-völgyig található ingatlanok elől gyűjtik be a fákat. A 3-4. körzetben, tehát a déli városrészben, illetve Esztergom-kertvárosban 14-én és 28-án szedik össze a fenyőket.

A fákat a családi házas övezetekben a hulladékgyűjtő edény mellé, illetve a lakótelepi területeken az ingatlan előtt lévő, útpadka melletti közterületen kell elhelyezni. A díszeket, csillagszórókat és fényfüzéreket el kell távolítani róluk, mivel a korábbi éveknek megfelelően energetikai célokra használják fel a fenyőket.

(Forrás: eszkozkft.hu)
(Borítókép: radio7.hu)

Hirdetések
  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap