Erhard

Hídlap

Esztergomi gyermekotthonban szúrta hátba iskolatársát

Hátba szúrta 15 éves iskolatársát egy 13 éves lány december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves lány aznap minden előzmény nélkül egy 11,5 centiméter pengehosszúságú kést állított bele iskolatársa jobb lapocka alatti testrészébe. Az idősebb gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor tisztában volt a tettével, így az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt akár komoly büntetésre is számíthat.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy ismét bűnt követhet el, illetve ha szabadlábon hagynák, akkor akár más személyt jogellenesen befolyásolna.

A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép illusztráció: awerenessng.com)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements