Hermina

Hídlap

Esztergomi gyermekotthonban szúrta hátba iskolatársát

Hátba szúrta 15 éves iskolatársát egy 13 éves lány december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves lány aznap minden előzmény nélkül egy 11,5 centiméter pengehosszúságú kést állított bele iskolatársa jobb lapocka alatti testrészébe. Az idősebb gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor tisztában volt a tettével, így az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt akár komoly büntetésre is számíthat.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy ismét bűnt követhet el, illetve ha szabadlábon hagynák, akkor akár más személyt jogellenesen befolyásolna.

A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép illusztráció: awerenessng.com)

Hirdetések
  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap