Marcell

Hídlap

Esztergomi gyermekotthonban szúrta hátba iskolatársát

Hátba szúrta 15 éves iskolatársát egy 13 éves lány december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves lány aznap minden előzmény nélkül egy 11,5 centiméter pengehosszúságú kést állított bele iskolatársa jobb lapocka alatti testrészébe. Az idősebb gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor tisztában volt a tettével, így az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt akár komoly büntetésre is számíthat.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy ismét bűnt követhet el, illetve ha szabadlábon hagynák, akkor akár más személyt jogellenesen befolyásolna.

A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép illusztráció: awerenessng.com)

Hirdetések

  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap