Izidor

Hídlap

Ingyenes újévi koncertet ad Szobon a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar

Január 5-én ingyenes újévi hangversenyt ad a Szobi József Attila Művelődési Házban a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar. A 18 órakor kezdődő koncertet az Operaház szólistái, vagyis Kriszta Kinga és Horváth István énekelnek szólót.

A zenekar 2014 decemberében lépett fel először nagyközönség előtt. Az együttes célja, hogy fellendítse Vác és a régió kulturális életét a komolyzenén keresztül. A kifejezetten szimfonikus zenekarra írt művek mellett oratórikus és versenyművekkel is rendszeresen megörvendeztetik a publikumot.

Biztosak lehetünk benne, hogy Sándor Bence vezényletével a zenekar ezúttal is lenyűgöző koncertet ad majd.

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements