Jusztina

Hídlap

Mindent megtudhatnak a letkési lakosok a cukorbetegséggel kapcsolatban

Január 8-án folytatódik a Szobi Egészségfejlesztési Iroda decemberben indult letkési programsorozata, mely ezúttal is a betegség megelőzésről és az egészség megőrzésről szól majd. Az ingyenes programot nem csak cukorbetegeknek ajánlják.

Hirdetések

Sokan nem tudják, hogy a cukorbetegség nem csak kezelhető, de meg is előzhető egy kis odafigyeléssel, melynek fontosságáról Rácz-Virga Nikolett dietetikus beszél majd az érdeklődőknek. A január 8-én és 15-én egymás után három, míg január 22-én és 29-én már csak alkalmanként egy programmal várják a lakosokat.

Jövő hét szerdán a Letkési Művelődési Házban 15:45-16:30 között tényekről és tévhitekről is hallhat a közönség, továbbá megismerkedhetnek a táplálkozásban zajló szemléletváltással, valamint a legújabb irányelvekkel is. Az előadás közben egészséges ételeket, élelmiszereket is bemutatnak, melyeket bárki megkóstolhat.

16:30-17:15 között diabétesz klubot tartanak. Elhangzik többek között, hogy mi is az a cukorbetegség, valamint hogy milyen tünetekről ismerhető fel. A betegség étrendi- és gyógyszeres kezeléséről, a mozgás fontosságáról, illetve a szövődmények megelőzéséről is tájékoztatást kaphatnak a résztvevők.

17:15-18:00 között diétás tanácsadást tartanak cukorbetegek számára. A dietetikus a diéta alapjaira, a mérési-, számolási gyakorlatok fontosságára is felhívja a figyelmet, továbbá készségesen válaszol a kérdésekre.

Január 22-én és 29-én 15:45-16:30 között diabétesz klubot tartanak. A programra nincs előzetes regisztráció, így bejelentkezés nem szükséges. A Facebook esemény itt érhető el.

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda Letkés után Szokolyán és Kóspallagon is szeretne hasonló programot tartani.

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda elérhetőségei:
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12.
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/
Honlap: www.szobiefi.hu

(Borítókép: bhc.hu)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap