Marcell

Hídlap

Kiderült, hogyan szúrta hátba 13 éves lány iskolatársát Esztergomban

Annyira hirtelen történt a támadás, hogy a nevelők nem tudtak közbeavatkozni – írja a Blikk azzal az esztergomi késeléssel kapcsolatban, mely december 29-én az egyik esztergomi gyermekotthonban történt. A lap újabb részleteket derített ki.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk, 2019. december 29-én egy 13 éves lány hátbaszúrta 15 éves társát Esztergomban, az egyik gyermekotthonban. A Blikk megtudta, hogy a támadó az intézet konyhájában társai és a csoport nevelőjének szeme láttára vágta bele áldozatának hátába a kenyérvágó kést.

A nevelő kihúzta a kést az idősebb gyermek hátából, majd riasztotta a mentőket. A tettes kiszaladt a konyhából, akit a segélykiáltásokra felfigyelő nevelők elfogtak és a rendőrök kiérkezéséig bezártak egy szobába.

A késelő lányt a Tatabányai Járásbíróság letartóztatta, de tekintettel arra, hogy csupán 13 éves, a Rákospalotai Javítóintézetbe került. Életveszélyt okozó testi sértés miatt 2–8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, de a gyanúsított még csak 13 éves így, szabadságvesztéssel nem büntethető.

A Blikk úgy tudja, hogy a kamasz tavaly március 3-án azért került az esztergomi gyermekotthonba, mert Cegléden egy törött sörösüveggel akart kirabolni egy férfit. Akkor ellene felfegyverkezve elkövetett rablásért indult büntetőeljárás. Elképzelhető, hogy a bíróság összevonva tárgyalja majd az ügyét.

(Forrás: blikk.hu)
(Borítókép: awerenessng.com)

Hirdetések
  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap