Kiderült, hogyan szúrta hátba 13 éves lány iskolatársát Esztergomban

Annyira hirtelen történt a támadás, hogy a nevelők nem tudtak közbeavatkozni - írja a Blikk azzal az esztergomi késeléssel kapcsolatban, mely december 29-én az egyik esztergomi gyermekotthonban történt. A lap újabb részleteket derített ki.

Annyira hirtelen történt a támadás, hogy a nevelők nem tudtak közbeavatkozni – írja a Blikk azzal az esztergomi késeléssel kapcsolatban, mely december 29-én az egyik esztergomi gyermekotthonban történt. A lap újabb részleteket derített ki.

Mint arról beszámoltunk, 2019. december 29-én egy 13 éves lány hátbaszúrta 15 éves társát Esztergomban, az egyik gyermekotthonban. A Blikk megtudta, hogy a támadó az intézet konyhájában társai és a csoport nevelőjének szeme láttára vágta bele áldozatának hátába a kenyérvágó kést.

A nevelő kihúzta a kést az idősebb gyermek hátából, majd riasztotta a mentőket. A tettes kiszaladt a konyhából, akit a segélykiáltásokra felfigyelő nevelők elfogtak és a rendőrök kiérkezéséig bezártak egy szobába.

A késelő lányt a Tatabányai Járásbíróság letartóztatta, de tekintettel arra, hogy csupán 13 éves, a Rákospalotai Javítóintézetbe került. Életveszélyt okozó testi sértés miatt 2–8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, de a gyanúsított még csak 13 éves így, szabadságvesztéssel nem büntethető.

A Blikk úgy tudja, hogy a kamasz tavaly március 3-án azért került az esztergomi gyermekotthonba, mert Cegléden egy törött sörösüveggel akart kirabolni egy férfit. Akkor ellene felfegyverkezve elkövetett rablásért indult büntetőeljárás. Elképzelhető, hogy a bíróság összevonva tárgyalja majd az ügyét.

(Forrás: blikk.hu)
(Borítókép: awerenessng.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!