Vilhelmina

Hídlap

Jótékonysági licittel segítettek a BEBTE tagjai egy beteg gyermeknek

Tizenhétezer forinttal járult hozzá a dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Marci, a huszonhat hónapos agydaganatos kisfiú gyógykezeléséhez. A civil szervezet újabb kétfős kalandos, vezett barlangtúrára szóló utalványt ajánlott fel.

Hirdetések

Pár napja maradt Marcinak, hogy eljusson a kölni klinikára, ahol megmenthetik az életét. Ezzel a szalagcímmel jelent meg a Szeretlek Magyarország cikke, melyben arról írnak, hogy egy huszonhat hónapos kisfiún csak egy speciális, németországi kezelés segíthet.

A megoldást egy kölni klinikán elérhető, kemoterápiára épülő, kombinált vírus-, immun- és hőterápia jelentheti. Mivel Marci állapota nem teszi lehetővé, hogy tovább várakozzon, ezért a családnak rendkívül rövid ideje maradt arra, hogy összegyűjtsék a kezeléshez szükséges 30 millió forintot.

A hír hallatán több ezren fogtak össze és a segítségnyújtók táborához csatlakozott a dorogi BEBTE is. A Facebookon elérhető jótékonysági CsodaCsoportban sokan hirdettek különböző licitet. A civil szervezet Marci gyógykezelésre egy 2 főre szóló, kalandos, Sátorkőpusztai-barlangban vezetett barlangtúrát ajánlott fel. Az erről szóló utalvány kikiáltási ára háromezer forint volt, végül tizenhétezer forintért kelt el.

Tehát a nyertes ekkora összeget utal majd át a Kosztyú Ádám Emlékére Alapítvány számára. A sikeres kezdeményezés alapján a BEBTE újabb utalványt ajánlott fel, melyre január 7. éjfélig lehet licitálni itt.

(Borítókép: Egri Csaba/dunaipoly.hu)

Hirdetések

  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap