Izidor

Hídlap

A közeljövőben több térségi útszakaszon is kátyúznak a Közút munkatársai

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, úgy a közeljövőben kicserélik és helyreállítják a beszakadt víznyelő aknákat a 11-es főút esztergomi szakaszán – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályától. A következő napokban több helyen is javítják az úthibákat.

Ha az elmúlt hétvégén valaki Dobogókő felé vette az irányt, szinte biztos, hogy találkozott a Közút munkatársaival, akik éppen befoltozták a közelmúltban kialakult kátyúkat. Bár tél van, mivel hosszú időn keresztül hó és fagymentes időnk volt, be tudták foltozni a lyukakat. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető megkeresésünkre elmondta, hogy a decemberi enyhe időjárásnak köszönhetően többek között a 117-es, az 1105-ös, az 1119-es, az 1123-as, az 1124-es, 1125-ös utakon is végeztek melegaszfaltos kátyúzást.

Ezután téli speciális hidegaszfalt keverék felhasználásával végeztek burkolatjavítást az 1111-es úton túl az 1117-es, a 111-es, a 11-es, valamint az 11326-os utakon is. Decemberben a szemétszedésre is nagy hangsúlyt fordítottak: felszámolták a 117-es út 8-as kilométerszelvényében illegálisan felhalmozott gumihegyet és az ott talált egyéb hulladékokat is elvitték a szeméttelepre.

Január 2-án elkezdték a 11-es főúton a belógó ágak és gallyak eltávolítását. Az Esztergom és Tát közötti szakaszon már végeztek, jelenleg pedig az Esztergom-Pilismarót közötti szakaszon dolgoznak, előreláthatóan a jövő hét közepéig.

– A tervek szerint a 10-es főúton, a kezelésünkben lévő szakaszon kollégáink folytatják a burkolathibák javítását, illetve amennyiben az időjárás lehetővé teszi és a melegaszfalt keverőtelep beindul, várhatóan elvégezzük a beszakadt víznyelő aknák cseréjét és helyreállítását is a 11-es úton Esztergom belvárosában – válaszolta Pécsi Norbert Sándor.

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements