Izidor

Hídlap

Polcokat és régészeti leleteket loptak el egy esztergomi múzeum raktárából

Gyanúsítottként hallgatták ki az esztergomi rendőrök azt a két férfik, akik fémpolcokat és kisebb régészeti tárgyakat loptak el egy helyi múzeum raktárából. A két esztergomi lakos elismerte, hogy ők törtek be és vizsgálták át a helyiséget.

A gyanú szerint a 32 éves S. Tamás és a 38 éves B. Péter tavaly október 14-28. között bejutott egy esztergomi épületbe, amelyet az egyik múzeum raktárként használt. A tettesek bejárták az épületet, majd betörték az egyik helyiség ajtajának üvegét. Ott bent polcrendszereken tárolt dobozókat találtak, melyekben régészeti leletek lapultak.

Kezdetben a fémpolcok jobban érdekelték őket, majd egy dobozt is elloptak. Az esztergomi rendőrök, a szemle során összegyűjtött nyomok alapján be tudták azonosítani a tetteseket. B. Pétert 2020. január 7-én, S. Tamást egy nappal később hallgatták ki gyanúsítottként.

Ellenük lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az esztergomi nyomozók az ellopott tárgyak nagy részét megtalálták és a lefoglalást követően visszaadták a múzeumnak.

(Forrás és fotó: police.hu)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements