Marcell

Hídlap

Több kisebb baleset is történt Esztergomban és a térségben

Január 9-én a reggeli órákban az ónos esőnek köszönhetően több kisebb baleset is történt térségünkben. A jégpáncél a délelőtti órákra felolvadt, ennek ellenére több településen még sózzák a járdákat és az utakat.

Hirdetések

Kora reggel a 11-es főút 60. kilométerszelvényében árokba csúszott egy személygépkocsi. A Dorogi-medence úgy tudja, hogy egy arra közlekedő teherautó sofőrje lehúzodott, hogy segítsen a bajbajutottakon. Eközben viszont egy Esztergom felől érkezett egy másik gépjármű, melynek sofőrje a veszélyt látva hirtelen fékezett és belecsúszott az út szélére húzódott teherautóba. Az ütközés következtében a vezető könnyebb sérüléseket szenvedett. A sofőrt a mentők ellátták, majd kórházba szállították.

Varga Mihály Sebestyén, tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy az esztergomi hivatásos tűzoltók a felderítést követően, a helyszín biztosításában és a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt. A forgalom a baleset után egy sávon haladt.

 Egy olvasónk jelezte, hogy kora reggel Csolnok, Rákóczi-telep nevű településrészén egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze. Szintén az ónos eső rovására írható a 10-es út nyergesújfalui szakaszán, illetve a a zebegényi Kossuth Lajos utcában történt baleset is, ugyanakkor ezekről nem kaptunk bővebb tájékoztatást.

Hirdetések
  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap