Gyakorlatilag mindent elvittek a betörök egy únyi házból

Gyakorlatilag mindent vittek, amit csak megláttak azok a betörők, akik kirámoltak egy únyi házat. A tettesek január 5-én közúti igazoltatás közben buktak le. A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Gyakorlatilag mindent magukkal vittek, amit csak találtak azok a betörők, akik a napokban kirámoltak egy únyi házat. A tettesek január 5-én közúti igazoltatás közben buktak le. A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A gyanú szerint két tokodi és egy annavölgyi férfi az újév első napjaiban elhatározta, hogy betörnek egy únyi épületbe. A helyszínre egy 22 éves hölgy vitte a bűnözőket. A csapat egyik tagja feszítővast is vitt magával, így könnyen be tudtak jutni a házba. Bent kutatást végeztek, letépték a falról a rézcsöveket, a csaptelepeket pedig letörték.

A rombolással megszerzett zsákmányt táskákba pakolták, majd miután végeztek, odahívták a nőt, aki hazavitte őket. A szerzett zsákmányt egy MÉH telepen leadták, a kapott pénzt egymás között elosztották.

A három férfi január 5-én újra visszament: ezúttal műszaki cikkeket, csillárt, fűtési csöveket loptak el. Ekkor is a 22 éves tokodi nő ment értük a járművével, miután a lopott dolgokat már összekészítették.

A dorogi rendőrök, még ezen a napon 11 óra 45 perckor Sárisápon ellenőrizték a gépjárművet. A járőrök az ellopott tárgyakat megtalálták, a gépkocsiban tartózkodókat pedig előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók a négy főből egy 34 és egy 19 éves férfit őrizetbe vettek. A fiatalabb ellen a Tatabányai Törvényszék körözése volt érvényben, őt a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A 34 éves férfi vonatkozásában az Esztergomi járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság a napokban elrendelt.

(Forrás: police.hu)
(Borítókép: femina.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!