Marcell

Hídlap

Gyakorlatilag mindent elvittek a betörök egy únyi házból

Gyakorlatilag mindent magukkal vittek, amit csak találtak azok a betörők, akik a napokban kirámoltak egy únyi házat. A tettesek január 5-én közúti igazoltatás közben buktak le. A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Hirdetések

A gyanú szerint két tokodi és egy annavölgyi férfi az újév első napjaiban elhatározta, hogy betörnek egy únyi épületbe. A helyszínre egy 22 éves hölgy vitte a bűnözőket. A csapat egyik tagja feszítővast is vitt magával, így könnyen be tudtak jutni a házba. Bent kutatást végeztek, letépték a falról a rézcsöveket, a csaptelepeket pedig letörték.

A rombolással megszerzett zsákmányt táskákba pakolták, majd miután végeztek, odahívták a nőt, aki hazavitte őket. A szerzett zsákmányt egy MÉH telepen leadták, a kapott pénzt egymás között elosztották.

A három férfi január 5-én újra visszament: ezúttal műszaki cikkeket, csillárt, fűtési csöveket loptak el. Ekkor is a 22 éves tokodi nő ment értük a járművével, miután a lopott dolgokat már összekészítették.

A dorogi rendőrök, még ezen a napon 11 óra 45 perckor Sárisápon ellenőrizték a gépjárművet. A járőrök az ellopott tárgyakat megtalálták, a gépkocsiban tartózkodókat pedig előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók a négy főből egy 34 és egy 19 éves férfit őrizetbe vettek. A fiatalabb ellen a Tatabányai Törvényszék körözése volt érvényben, őt a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A 34 éves férfi vonatkozásában az Esztergomi járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság a napokban elrendelt.

(Forrás: police.hu)
(Borítókép: femina.hu)

Hirdetések
  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap