Marcell

Hídlap

Összefogtak a Dunáért

„Érted tettem Duna” címmel alapított Facebook csoportot és indított útjára egy nagyszerű kezdeményezést Osvald Zsolt, a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke. Nem csak horgásztársak, hanem kisgyermekes családok is csatlakoztak hozzá.

Osvald Zsolt az üdvözlő bejegyzésében (a folyó nevében) arra szólította fel az érdeklődőket, hogy tegyenek valamit a Dunáért, majd dokumentálják cselekedetüket. Ez a segítségnyújtás nem csak a szemétszedést jelenti, hanem beletartozik is, ha visszaengedjük a kifogott halat, vagy megetetjük az ártéri erdőben élő madarakat.

Hirdetések

A kitétel mindössze annyi, hogy meg kell osztani másokkal, hogy mit tettünk, a beszámoló poszthoz pedig oda kell írni, hogy „Érted tettem Duna”. A mozgalomhoz egyre többen csatlakoznak, egyesek pedig igazi családi programként tekintenek erre. Egyébként döbbenetes az is, hogy mennyi szemét található a folyó mentén. Bár leginkább sörösdobozok, flakonok rejtőznek a vízpart közelében, még hatósági körözésről szóló irat is előkerült.

Aki szívesen csatlakozna az önkéntesekhez, keresse meg az “Érted tettem Duna” nevű Facebook csoporthoz.

(Képek: Bordi Sándor, Osvald Zsolt)

Hirdetések
  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap