Mária

Hídlap

Összefoghatnak a lakosok a piliscsévi háztűz károsultjaiért

“Mutassuk meg Cséviek, hogy összetartóak, segítőkészek vagyunk. Ki mennyivel, amennyivel tud, járuljunk hozzá a helyreállítás költségeihez.” – írja C. József az egyik közösségi oldalon, reagálva a január 12-i piliscsévi háztűzzel kapcsolatos hírekre.

Hirdetések

Vasárnap délután eddig ismeretlen okokból kifolyólag meggyuladt egy Virágos utcai családi ház tetőszerkezete. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzesethez az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik két vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését. Ezután eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet.

A tűzeset után néhány órával C. József az egyik közösségi oldalon összefogásra buzdította a piliscsévi lakosokat. Megjegyzi, hogy bár nem ismeri a családot, a mégis a szíve szakadt meg a ház látványától. Ezért mindenkit arra kér, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a károsultakat.

“Remélem nem veszi rossz néven a család sem a szívből jövő segítséget. Mint említettem, nem ismerem őket személyesen. Ezért én holnap leviszek a polgármesteri hivatalba 100ezer forintot, gondolom a Dettiék sem fognak útjába állni a segítség nyújtásnak. Megkérem őket adják majd oda a családnak ami összegyűlt.” – írja C. József arra utalva, hogy az általa felajánlott összeg eljuttatásában Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester és a hivatal munkatársainak segítségét kéri.

A férfi reméli, hogy üzenete minél több emberhez eljut és sokan támogatják majd a családot.

Hirdetések

  • Zöld Busz Program: hibrid járművekre cserélhetik az esztergomi buszokat

    „Kedves Esztergomiak! Polgármesteri programom szerves részét képezte az a vállalás, amely szerint a Magyar Kormánnyal a Zöld Busz Program részeként, alacsony padlós, hibrid technológiájú buszokra cserélünk minden helyi járatú buszt – közölte Hernádi Ádám polgármester a programmal kapcsolatban.”

    Hídlap
  • Kettős gyilkosság gyanúsítottját fogták el Esztergomban

    Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 41 éves magyar és egy 42 éves szlovák férfit a Pilisszentivánnál talált testmaradványokkal összefüggésben – számoltak be magyar és szlovák rendőri vezetők pénteki budapesti sajtótájékoztatójukon, melyről az MTI tudósított.

    Hídlap