Máté, Mirella

Hídlap

NB III-as klubhoz tért haza Zima Ádám

A táti Zima Ádám, a Dorogi FC korábbi hálóőre volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A fiatal kapus görögországi és norvégiai kitérő után tért haza, hogy megmentse a kieséstől az NB III-as Kelen SC-t.

Hirdetések

Szombathelyi Pál elsőként azt kérdezte a táti kapustól, hogy mit gondol: képes lenne helyt állni az NB I-ben? Zima Ádám azt válaszolta, hogy nem az ő dolga, hogy mindezt megítélje, de ha a sors úgy hozza, akkor szívesen védene az első osztályban.

A hálóőr megjegyezte, még nem tartja magát kész kapusnak, lévén, hogy 23 évesen még van miben fejlődnie. Elhangzott, hogy nagyra tartja Joe Hartot – az ő stílusa kifejezetten közel áll hozzá – de Gianluigi Buffont, Hugo Llorist is meglehetősen kedveli.

Zima Ádám többek között arról is beszélt, hogy milyen játékstílus jellemző őt, de kitért arra is, hogy eddigi felnőtt pályafutása nagy részét Dorogon töltötte, ahol egyaránt érték pozitív és negatív élmények. Végül 2019-ben a váltás mellett döntött és Görögországba tette át a székhelyét, ahol a másodosztályú AE Sparti-hoz került. A mediterrán kiruccanásból sokat tanult, melyet utólag belegondolva nem tart élete legjobb döntésének. Bár a színvonallal kapcsolatban pozitívan nyilatkozott, azt mondta: nehéz körülmények uralkodtak a csapatnál.

Görögországból egy korábbi norvég válogatott labdarúgó közvetítésével igazolt a norvég Trysil FK-hoz. Hat hónapot töltött el ott, sok tapasztalatot is szerzett, még a bajnokságot is megnyerték, ennek ellenére hazaigazolt, hiszen itthon szeretne kiteljesedni.

Zima Ádám elmondta, hogy egy ideje már az NB III-as Kelen SC edzéseit látogatta, majd decemberben le is igazolták őt, így a tavaszi szezonban az ő segítségével harcolhatja ki a klub a bentmaradást.

Szombathelyi Pál arról is kérdezte a kapust, hogy zsákutcának tekinti-e a két külföldi állomáshelyét? Erre határozottan nemmel válaszolt, hiszen mind emberileg, mind szakmailag sokat fejlődött Görögországban, illetve Norvégiában.

Rendkívül szerényen nyilatkozott arról, hogy vajon ő lesz-e a Kelen SC elsőszámú hálóőre. Hiszen tudja azt, hogy ezért a pozícióért keményen meg kell dolgoznia, a harmadosztályú gárda kezdőcsapatban senkinek sincsen bérelt helye. Úgy véli, hogy csakis győztesként jöhet ki abból, hogy egy kiesőhelyen álló klubhoz igazolt, mellyel szerinte kivívhatják a bentmaradást.

A táti kapus a jövővel kapcsolatban annyit árult el, hogy egyelőre jól érzi magát a Kelen SC-nél, de idővel szeretne majd továbblépni és bízik benne, hogy az NB I-ből és az NB II-ből is kap majd ajánlatokat.

A műsorvezető zárszóként arról kérdezte őt, hogy mit gondol a fiatal magyar kapusok helyzetéről. Zima Ádám azt felelte, hogy csapatfüggő, hogy hol mire számíthatnak a hálóőrök, de akikben van potenciál – mint például Gulácsi Péterben –, azoknak nem lehet gondjuk.

(Forrás: digisport.hu)
(Borítókép: Dorogi FC)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap