Szovjetunióba elhurcoltakra emlékeznek Kismaroson

Élni muszáj - Emlékezés a Szovjetunióba, kényszermunkára elhurcoltakra címmel tartanak nagyszabású megemlékezést január 19-én Kismaroson. A rendezvény a római katolikus templomban bemutatott emlékmisével kezdődik.

Élni muszáj – Emlékezés a Szovjetunióba, kényszermunkára elhurcoltakra címmel tartanak nagyszabású megemlékezést január 19-én Kismaroson. A rendezvény a római katolikus templomban bemutatott emlékmisével kezdődik.

11 órakor megkoszorúzzák az emléktáblát, 11:30-tól dr. Havasi János újságíró tart előadást a művelődési házban. Az előadó többek között arról beszél majd, hogy milyen lehetőségei és korlátai vannak a Szovjetunióban eltűnt hozzátartozók felkutatásának.

Az ebédszünetet követően levetítik az Élni muszáj, A Történelem mi vagyunk és a Zebegény hangja című emlékfilmeket. Az érdeklődők emellett megtekinthetnek egy emlékkiállítást is, melyet egészen január 31-ig láthatunk a művelődési házban.

A rendezvény fővédnöke dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, az EMMI parlamenti államtitkára, a védnöke pedig Neubauer Rudolf kismarosi polgármester.

A meghívó itt érhető el.

(Forrás és kép: kismaros.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!