Csaba

Hídlap

Szovjetunióba elhurcoltakra emlékeznek Kismaroson

Élni muszáj – Emlékezés a Szovjetunióba, kényszermunkára elhurcoltakra címmel tartanak nagyszabású megemlékezést január 19-én Kismaroson. A rendezvény a római katolikus templomban bemutatott emlékmisével kezdődik.

Hirdetések

11 órakor megkoszorúzzák az emléktáblát, 11:30-tól dr. Havasi János újságíró tart előadást a művelődési házban. Az előadó többek között arról beszél majd, hogy milyen lehetőségei és korlátai vannak a Szovjetunióban eltűnt hozzátartozók felkutatásának.

Az ebédszünetet követően levetítik az Élni muszáj, A Történelem mi vagyunk és a Zebegény hangja című emlékfilmeket. Az érdeklődők emellett megtekinthetnek egy emlékkiállítást is, melyet egészen január 31-ig láthatunk a művelődési házban.

A rendezvény fővédnöke dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, az EMMI parlamenti államtitkára, a védnöke pedig Neubauer Rudolf kismarosi polgármester.

A meghívó itt érhető el.

(Forrás és kép: kismaros.hu)

Hirdetések
  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap