Vencel

Hídlap

Szovjetunióba elhurcoltakra emlékeznek Kismaroson

Élni muszáj – Emlékezés a Szovjetunióba, kényszermunkára elhurcoltakra címmel tartanak nagyszabású megemlékezést január 19-én Kismaroson. A rendezvény a római katolikus templomban bemutatott emlékmisével kezdődik.

Hirdetések

11 órakor megkoszorúzzák az emléktáblát, 11:30-tól dr. Havasi János újságíró tart előadást a művelődési házban. Az előadó többek között arról beszél majd, hogy milyen lehetőségei és korlátai vannak a Szovjetunióban eltűnt hozzátartozók felkutatásának.

Az ebédszünetet követően levetítik az Élni muszáj, A Történelem mi vagyunk és a Zebegény hangja című emlékfilmeket. Az érdeklődők emellett megtekinthetnek egy emlékkiállítást is, melyet egészen január 31-ig láthatunk a művelődési házban.

A rendezvény fővédnöke dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, az EMMI parlamenti államtitkára, a védnöke pedig Neubauer Rudolf kismarosi polgármester.

A meghívó itt érhető el.

(Forrás és kép: kismaros.hu)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap