Vencel

Hídlap

2,5 millió forintnyi gyermektartásdíjat nem fizetett ki az anyuka

Közmunkára ítélhetik azt az anyát, aki éveken keresztül nem fizette a tartásdíjat három gyermeke után. Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétség miatt nyújtott be vádiratot a szülővel szemben.

Hirdetések

A vádlottat még négy évvel ezelőtt kötelezte arra a bíróság, hogy három gyermek után minden hónap tizenötödikéig fizesse meg a fejenként a 15 ezer forintos összeget az őket gondozó sértettnek. A hölgy ennek önhibájából nem tett eleget, ezért vele szemben végrehajtási eljárást indítottak.

Mint kiderült, az anyuka 2015. május hónaptól a vádemelésig eltelt 56 hónap alatt több mint 2,5 millió forintnyi tartásdíjat nem fizetett ki. A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: Shutterstock)

Hirdetések
  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap