Izidor

Hídlap

2,5 millió forintnyi gyermektartásdíjat nem fizetett ki az anyuka

Közmunkára ítélhetik azt az anyát, aki éveken keresztül nem fizette a tartásdíjat három gyermeke után. Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétség miatt nyújtott be vádiratot a szülővel szemben.

A vádlottat még négy évvel ezelőtt kötelezte arra a bíróság, hogy három gyermek után minden hónap tizenötödikéig fizesse meg a fejenként a 15 ezer forintos összeget az őket gondozó sértettnek. A hölgy ennek önhibájából nem tett eleget, ezért vele szemben végrehajtási eljárást indítottak.

Mint kiderült, az anyuka 2015. május hónaptól a vádemelésig eltelt 56 hónap alatt több mint 2,5 millió forintnyi tartásdíjat nem fizetett ki. A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: Shutterstock)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements