Izabella, Dalma

Hídlap

Korcsolyapályán garázdálkodott, pénzbüntetést kapott

Pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2018 decemberében ittasan provokált, lökdösött és többször ököllel megütött egy, az esztergomi korcsolyapályán tartózkodó személyt. A vádlott erőszakos magatartása riadalmat keltett.

Hirdetések

A vádirat tényállása szerint az elkövető 2018. december 14-én este az esztergomi korcsolyapályán minden előjel nélkül vállal szándékosan nekiment egy mellette elhaladó fiatalkorúnak, majd hangosan szidalmazni és lökdözni kezdte.

A sértettet a barátai elkísérték onnan, de a vádlott követte őt, majd ököllel a bal füle mögötti részén találta el. Mintha mi sem történt volna, a kiskorú elindult, a férfi pedig utána ment és emelt hangon, verekedésre szólította fel.

A gyermek kinevette őt. A vádlott erre még idegesebb lett és újból fejbe ütötte a sértettet, aki megszédült, de sérülés nélkül megúszta a támadást. Az elkövető a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása a szemtanúkban megbotránkozást keltett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje. Mivel a férfi végül elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalásról való jogáról, így 204 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: Pixabay.com)

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap
  • Bokasérülést szenvedett egy túrázó a Rám-szakadéknál

    Balesetet szenvedett és nem tudott tovább menni egy túrázó július 11-én szombaton délután a Rám-szakadéknál. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mentők mellett az esztergomi hivatásos tűzoltók siettek a kiránduló segítségére.

    Hídlap