Lukrécia

Hídlap

Korcsolyapályán garázdálkodott, pénzbüntetést kapott

Pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2018 decemberében ittasan provokált, lökdösött és többször ököllel megütött egy, az esztergomi korcsolyapályán tartózkodó személyt. A vádlott erőszakos magatartása riadalmat keltett.

Hirdetések

A vádirat tényállása szerint az elkövető 2018. december 14-én este az esztergomi korcsolyapályán minden előjel nélkül vállal szándékosan nekiment egy mellette elhaladó fiatalkorúnak, majd hangosan szidalmazni és lökdözni kezdte.

A sértettet a barátai elkísérték onnan, de a vádlott követte őt, majd ököllel a bal füle mögötti részén találta el. Mintha mi sem történt volna, a kiskorú elindult, a férfi pedig utána ment és emelt hangon, verekedésre szólította fel.

A gyermek kinevette őt. A vádlott erre még idegesebb lett és újból fejbe ütötte a sértettet, aki megszédült, de sérülés nélkül megúszta a támadást. Az elkövető a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása a szemtanúkban megbotránkozást keltett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje. Mivel a férfi végül elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalásról való jogáról, így 204 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: Pixabay.com)

Hirdetések
  • Helyreállítják a tokodaltárói zebra villogó jelzőlámpáját

    Jó hírrel szolgált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők számára és a tokodaltárói lakosok is minden bizonnyal örülni fognak a hírnek: hamarosan helyreállítják a Bányász utca és a József Attila utca (10-es főút) kereszteződésénél található zebra sárga villogó jelzőlámpáját.

    Hídlap
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap