Izidor

Hídlap

Párkányra is szavazhatunk a fullánkos játszótér versenyben

Ha bekerül Párkány a Lidl Fullánkocska játszótér projekt TOP 10-es mezőnyébe, akkor a Bartók utcában építtetik fel az új játékparkot – olvasható a Párkányi Városi Hivatal oldalán. A szlovákiai lakosok január 13-tól február 29-ig szavazhatnak a www.zihadielko.sk weboldalon.

A Lidl immár ötödik alkalommal hirdette meg a méhecskés játszóteres projektet, ugyanakkor a szlovák településeknek most lesz utoljára esélyük arra, hogy megnyerjék a versenyt. Idén már nem hirdettek kategóriákat, hanem a legtöbb tíz szavazatot szerző résztvevő örülhet. Minden szlovák településnek felajánlották a részvételi lehetőséget, végül a megszólítottak közül 93 település fejezte ki a részvételi szándékát.

A Lidl tájékoztatása szerint a szavazás regisztrációhoz kötött: a voksot egy biztonsági kód megerősítése után adhatjuk le. Mindenki naponta egyszer szavazhat, de egy bónusz lehetőséghez is juthatunk, ha egy online játékot sikeresen teljesítünk.

A verseny állását az utolsó hét kivételével folyamatosan figyelemmel lehet kísérni, akkor ugyanis a pontszámokat elrejtik. Legkésőbb március 14-én kiderül, hogy melyik a tíz szerencsés település, ahol új játszóterek épülhetnek.

Egyébként a méhecskés játszóparkok 2-12 éves gyerekeknek épülnek (egyik része 2-6, a másik 6-12 éveseknek), alapterületük 16×20 méter. A játszótereken nyolc játékelem található: két vár, homokozók, körhinták, mérleghinták és klasszikus hinták. Minden elemen Maja, a méhecske és barátai szerepelnek. A játszótérhez padok, bicikliállvány és szemetes kukák is tartoznak. Egy játszótér értéke 87 000 euró.

(Forrás: bumm.sk)
(Borítókép: zihadielko.lidl.sk)

 

 

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements