Jusztina

Hídlap

Párkányra is szavazhatunk a fullánkos játszótér versenyben

Ha bekerül Párkány a Lidl Fullánkocska játszótér projekt TOP 10-es mezőnyébe, akkor a Bartók utcában építtetik fel az új játékparkot – olvasható a Párkányi Városi Hivatal oldalán. A szlovákiai lakosok január 13-tól február 29-ig szavazhatnak a www.zihadielko.sk weboldalon.

Hirdetések

A Lidl immár ötödik alkalommal hirdette meg a méhecskés játszóteres projektet, ugyanakkor a szlovák településeknek most lesz utoljára esélyük arra, hogy megnyerjék a versenyt. Idén már nem hirdettek kategóriákat, hanem a legtöbb tíz szavazatot szerző résztvevő örülhet. Minden szlovák településnek felajánlották a részvételi lehetőséget, végül a megszólítottak közül 93 település fejezte ki a részvételi szándékát.

A Lidl tájékoztatása szerint a szavazás regisztrációhoz kötött: a voksot egy biztonsági kód megerősítése után adhatjuk le. Mindenki naponta egyszer szavazhat, de egy bónusz lehetőséghez is juthatunk, ha egy online játékot sikeresen teljesítünk.

A verseny állását az utolsó hét kivételével folyamatosan figyelemmel lehet kísérni, akkor ugyanis a pontszámokat elrejtik. Legkésőbb március 14-én kiderül, hogy melyik a tíz szerencsés település, ahol új játszóterek épülhetnek.

Egyébként a méhecskés játszóparkok 2-12 éves gyerekeknek épülnek (egyik része 2-6, a másik 6-12 éveseknek), alapterületük 16×20 méter. A játszótereken nyolc játékelem található: két vár, homokozók, körhinták, mérleghinták és klasszikus hinták. Minden elemen Maja, a méhecske és barátai szerepelnek. A játszótérhez padok, bicikliállvány és szemetes kukák is tartoznak. Egy játszótér értéke 87 000 euró.

(Forrás: bumm.sk)
(Borítókép: zihadielko.lidl.sk)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap