Unokázós csalók bukkantak fel Lábatlan térségében

Az elmúlt napokban Lábatlan, Nyergesújfalu és Süttő térségében több idős embert hívtak fel a köznyelvben csak "unokázós csalás" néven ismert trükkel - olvasható a LábatlaNEWS csoportban. A bűnözők rendszerint éjszakánként hívják fel áldozataikat.

Az elmúlt napokban Lábatlan, Nyergesújfalu és Süttő térségében több idős embert hívtak fel a köznyelvben csak “unokázós csalás” néven ismert trükkel – olvasható a LábatlaNEWS csoportban. A bűnözők rendszerint éjszakánként hívják fel áldozataikat.

Berki József lábatlani körzeti megbízott információi szerint a csalók azt mondták a jóhiszemű lakosoknak, hogy hozzátartozóikat baleset érte és azonnal pénzügyi segítségre van szüksége. A kért összeg pedig minden esetben meghaladta az egymillió forintot.

Időközben jelentkezett egy dorogi olvasónk is, aki elmondta, hogy két héttel korábban és két nappal ezelőtt is este 21 órakor keresték őt ugyanezzel az ürüggyel. Megjegyezte, hogy az ismeretlen személy az unokájának adta ki magát, majd legutóbb közölte a telefonálóval, hogy nincsen se pénze, se unokája.

“Néhány éve volt már ilyen, akkor nagyon megijedtem.” – mondta a hölgy, aki úgy tudja, hogy Tokodon is próbálkoztak a csalók.

 

 

Megkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk: értesültek-e a csalókról, illetve indult-e nyomozás ismeretlen tettes ellen. Amint választ kapunk, azt egy új cikkben közöljük.

A rendőrség egyébként a hasonló esetekben azt ajánlja, hogy próbáljunk meggyőződni hozzátartozónk állapotáról. Pénzt pedig sose adjanak, szükség esetén pedig tájékoztassák a rendőrséget.

(Forrás: Lábat Lan/LábatlaNEWS)
(Borítókép: pxfuel.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!