Aranyérmet szerzett Rómában Lévai Zoltán

Aranyérmet szerzett Lévai Zoltán a római UWW-rangsorversenyen - olvasható a Magyar Birkózó Szövetség honlapán. Az esztergomi kötődésű, Budapest Honvéd kötelékébe tartozó sportoló a döntőben tussal verte szintén U23-as EB-győztes ellenfelét.

Aranyérmet szerzett Lévai Zoltán a római UWW-rangsorversenyen – olvasható a Magyar Birkózó Szövetség honlapán. Az esztergomi kötődésű, Budapest Honvéd kötelékébe tartozó sportoló a döntőben tussal verte szintén U23-as EB-győztes ellenfelét.

A kötöttfogású 77 kilogrammosok mezőnyében szereplő Lévai Zoltán a nyolcaddöntőben a török Bayrakot, a negyeddöntőben az amerikai Perkinst győzte le 3:0-ra. Az elődöntőben a venezuelai Rivvas Espinoza sem jelentett neki akadályt (3:1), majd következett a finálé, ahol a török Yunus Emre Basar várt rá.

A találkozó első perceiben egyikük sem tudott lentről akciót csinálni a másikon. A szövetség beszámolójából kiderül, hogy 1:1-nél óriási iram kerekedett, hiszen már csak másfél perc volt hátra a mérkőzésből.

A török versenyző arra törekedett, hogy pontot szerezzen és megnyerje a döntőt, ám ekkor Lévai Zoltán megragadta őt és egy hatalmas csípődobással kétvállra fektette riválisát. A sikeres akcióval az esztergomi birkózó szerezte meg az aranyérmet. A tokodi Torba Eriknek is jár a taps, hiszen a fiatal sportoló a 63 kilogrammos mezőnyben végzett harmadik helyen.

 

Gratulálunk!

(Forrás: birkozoszov.hu)
(Kép: Magyar Birkózó Szövetség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!