Jenő

Hídlap

Aranyérmet szerzett Rómában Lévai Zoltán

Aranyérmet szerzett Lévai Zoltán a római UWW-rangsorversenyen – olvasható a Magyar Birkózó Szövetség honlapán. Az esztergomi kötődésű, Budapest Honvéd kötelékébe tartozó sportoló a döntőben tussal verte szintén U23-as EB-győztes ellenfelét.

Hirdetések

A kötöttfogású 77 kilogrammosok mezőnyében szereplő Lévai Zoltán a nyolcaddöntőben a török Bayrakot, a negyeddöntőben az amerikai Perkinst győzte le 3:0-ra. Az elődöntőben a venezuelai Rivvas Espinoza sem jelentett neki akadályt (3:1), majd következett a finálé, ahol a török Yunus Emre Basar várt rá.

A találkozó első perceiben egyikük sem tudott lentről akciót csinálni a másikon. A szövetség beszámolójából kiderül, hogy 1:1-nél óriási iram kerekedett, hiszen már csak másfél perc volt hátra a mérkőzésből.

A török versenyző arra törekedett, hogy pontot szerezzen és megnyerje a döntőt, ám ekkor Lévai Zoltán megragadta őt és egy hatalmas csípődobással kétvállra fektette riválisát. A sikeres akcióval az esztergomi birkózó szerezte meg az aranyérmet. A tokodi Torba Eriknek is jár a taps, hiszen a fiatal sportoló a 63 kilogrammos mezőnyben végzett harmadik helyen.

 

Gratulálunk!

(Forrás: birkozoszov.hu)
(Kép: Magyar Birkózó Szövetség)

Hirdetések

  • Koronavírus: szigorítják a Magyarországra történő belépést

    Több, környező országban is újult erőre kapott a járvány, ezért három kategóriába (zöld, sárga, vörös) sorolja az államokat a kormány – hangzott el a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte: hazánk jelenleg az egyik legbiztonságosabb ország Európában.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap