Máté, Mirella

Hídlap

Csoportot alapít a Dunakanyarban a Magyar Kerékpárosklub

Január 17-én új területi szervezettel bővül a Magyar Kerékpárosklub, hiszen megalakul a dunakanyari csoport. A szervezők célja, hogy „bringázhatóbbá” tegyék a térség településeit. A találkozó pénteken 18 órakor lesz a Verőcei Művelődési Ház második emeletén.

Hirdetések

2002-ben alakult a Magyar Kerékpárosklub, hazánk egyik legjelentősebb kerékpáros egyesülete, melynek fő célja, hogy erősítse a bringázás kultúráját, illetve azon dolgozik, hogy a kerékpározás mindenki számára elérhető legyen és valódi alternatívát nyújtson.

A szervezet helyi csoportjának alapító szeretnék elérni azt, hogy az „osztrák Dunakanyarhoz”, vagyis az ausztriai Wachau régióhoz hasonlóan a folyamatos fejlesztések révén a kerékpár legyen a preferált közlekedési eszköz Szob, Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Vác, Kisoroszi és Szokolya térségében.

A helyi csoport célja többek között az, hogy közösséget építsenek, népszerűsítsék a kerékpározást a helyiek, valamint az idelátogatók körében, de érdekvédelmi feladatot is ellátnak. Nem mellesleg állást is foglalnának az infrastrukturális fejlesztések terén is.

A területi szervezet megalakításában való részvételhez aktív (új vagy meghosszabbított) Kerékpárosklub tagság szükséges, amit online válthatnak ki az érdeklődők. A részletek itt érhetők el.

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap