Jenő

Hídlap

Csoportot alapít a Dunakanyarban a Magyar Kerékpárosklub

Január 17-én új területi szervezettel bővül a Magyar Kerékpárosklub, hiszen megalakul a dunakanyari csoport. A szervezők célja, hogy „bringázhatóbbá” tegyék a térség településeit. A találkozó pénteken 18 órakor lesz a Verőcei Művelődési Ház második emeletén.

Hirdetések

2002-ben alakult a Magyar Kerékpárosklub, hazánk egyik legjelentősebb kerékpáros egyesülete, melynek fő célja, hogy erősítse a bringázás kultúráját, illetve azon dolgozik, hogy a kerékpározás mindenki számára elérhető legyen és valódi alternatívát nyújtson.

A szervezet helyi csoportjának alapító szeretnék elérni azt, hogy az „osztrák Dunakanyarhoz”, vagyis az ausztriai Wachau régióhoz hasonlóan a folyamatos fejlesztések révén a kerékpár legyen a preferált közlekedési eszköz Szob, Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Vác, Kisoroszi és Szokolya térségében.

A helyi csoport célja többek között az, hogy közösséget építsenek, népszerűsítsék a kerékpározást a helyiek, valamint az idelátogatók körében, de érdekvédelmi feladatot is ellátnak. Nem mellesleg állást is foglalnának az infrastrukturális fejlesztések terén is.

A területi szervezet megalakításában való részvételhez aktív (új vagy meghosszabbított) Kerékpárosklub tagság szükséges, amit online válthatnak ki az érdeklődők. A részletek itt érhetők el.

Hirdetések

  • Koronavírus: szigorítják a Magyarországra történő belépést

    Több, környező országban is újult erőre kapott a járvány, ezért három kategóriába (zöld, sárga, vörös) sorolja az államokat a kormány – hangzott el a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte: hazánk jelenleg az egyik legbiztonságosabb ország Európában.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap