Gellért, Mercédesz

Hídlap

Telefon miatt akarta felgyújtani a sértettet Süttőn

Március 11-ig biztosan letartóztatásban marad az a férfi, aki egy mobiltelefon miatt támadt rá a sértettre, majd a bántalmazás után fel is akarta gyújtani. A támadó ellen korábban emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügy.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi tavaly szeptember 8-án délután megjelent egy süttői telken, ahová fejszét és gyúlékony anyagot is vitt magával. A helyszínen az előző nap eltűnt mobiltelefonját akarta számon kérni a sértetten, majd mikor a másik személy megérkezett, akkor szó nélkül odalépett hozzá és bántalmazni kezdte.

A vádlott többször megrúgta, ököllel ütötte őt. Eközben azt kiabálta, hogy megöli és kinyírja, majd arról kérdezte, hogy hová rejtette a telefonját.

A gyanúsított nem érte be ennyivel: a magával hozott flakonból gyúlékony anyagot locsolt szét a pincében, melyből a vádlott fejére és ruházatára is jutott. Elő is vett a zsebéből egy öngyújtót, hogy meggyújtsa áldozatát, ám egy jelenlévő férfi kilökte az eszközt az ittas személy kezéből, így a sértett el tudott menekülni.

A sértett a bántalmazás következtében bordatörést, testszerte zúzódást, jobb kézháton pedig vágott sebet szenvedett el. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró tavaly szeptember 11-én elrendelte az elkövető letartóztatását. Ennek határidejét először 2020. január 11. napjáig, a napokban pedig újabb két hónappal, immár március 11-ig hosszabbították meg, mivel attól tartanak, hogy a gyanúsított újra bűncselekményt követne el, illetve megfélemlítené a tanúkat.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: Freeimages/Gettyimages)

Hirdetések