Jusztina

Hídlap

Arcon ütötték a férfit, mert oda mert leparkolt a vádlott ingatlanja előtt

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki azért rúgta meg a sértettet, mert az a pincéje előtti útszakaszon várakozott a gépjárművével.

Hirdetések

A sértett férfi tavaly március 2-án reggel gépkocsijával a lábatlani Papréti pincesorra tartott, ahol éppen disznóvágást tartottak az egyik ismerősénél. Az utcában a sértett az ismerőse pincéjét nem tudta megközelíteni, mert a pince előtt egy másik gépjármű várakozott, annak vezetője intett sértettnek, hogy néhány perc múlva eláll a gépkocsival, ezért sértett a saját gépkocsijával félrehúzódott az úton.

A vádlott gépkocsival ekkor érkezett meg az ezen az úton lévő saját hétvégi házához és kérdőre vonta sértettet, hogy miért éppen az ő telke előtt parkol. A vádlott és a gépkocsi mellett álló sértett közötti szóváltás közben a vádlott agresszíven közeledett sértetthez, aki érezte, hogy tettlegességre fog sor kerülni, ezért levette a szemüvegét. Ezután a vádlott egy alkalommal sértett felé rúgott, amely rúgás nem találta el a sértettet, majd ököllel legalább egy alkalommal kis-közepes erővel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt a földre került.

A sértettnek az ütés következtében nyolc napon belül gyógyuló homloktáji és orrtáji sérülése keletkezett, de a támadó férfi akkora erőt fejtett ki, hogy akár nyolc napon túl gyógyuló arccsont, orrcsont törést is okozhatott volna neki.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 33.233,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: Pixabay.com)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap