Jusztina

Hídlap

Nem jut el Esztergomig a Duna bécsi szakaszán észlelt olajszennyezés

Több kilométer kiterjedésű olajszennyezés miatt leállították a dunai hajóforgalmat Bécsnél – közölte január 16-án az MTI-re hivatkozva több országos hírportál is. Az osztrák hatóságok még időben beavatkoztak, így nem kell attól tartanunk, hogy Esztergomig eljut az olajfolt.

Hirdetések

Tavaly október végén nagy riadalmat keltett, hogy olajfoltokat vettek észre a Duna esztergomi szakaszán. Akkor természetes módon feloszlott a szennyeződés, így nem kellett készültséget elrendelni.

A mostani esettel kapcsolatban is megkerestük az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, hogy megtudjuk: van-e esély arra, hogy a kiterjedt olajfolt eljusson Esztergomig?

Németh József igazgató írásbeli megkeresésünkre azt válaszolta, hogy az osztrák fél néhány órával az észlelés után már fel is számolta a szennyeződést. Ennek következményeként sem a szlovák, sem a magyar folyószakaszon nem kellett beavatkozni, mivel az idegen anyag nem érte el az ország területét.

Az igazgató megjegyezte: bár vízkárelhárítási készültséget nem rendeltek el, fokozottan figyelni fogják a Dunát.

(Borítókép: kleinezeitung.at)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap