Izidor

Hídlap

Komolyan vette a felhívást és késsel megvágta az ismerősét

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki komolyan vette a sértett férfi felhívását, amely így hangzott: Szúrj meg, ha mersz!”.

A vádlott és sértett korábban barátok voltak, de 2018. augusztus 4-e előtt megromlott a kapcsolatuk. A vádlott egy közös ismerősüknek olyan kijelentést tett, miszerint „egy éjszaka rárúgja az ajtót és a nyakához rakja a kést”. A kijelentés híre eljutott a sértetthez is.

A sértett 2018. augusztus 4-én este a komárom-esztergom megyei községben lévő albérletében tartózkodott, 21:30-kor pedig testvérével a teraszon dohányzott. A sértett észlelte a közelben gyalogosan haladó vádlottat és barátnőjét, és odahívta, hogy megbeszéljék a fenyegető kijelentést.

A vádlott és barátnője a sértett albérletének teraszára mentek, ahol a vádlott elővett egy kihajtható pengéjű kést, majd közölte, hogy „ezt akartam a nyakadhoz szorítani”. A sértett ekkor „szúrj meg, ha mersz” kijelentést tett, mire vádlott vágó mozdulatot tett a sértett irányába.

A sértett védekezésül felemelte bal karját, így vádlott a késsel csak a sértett bal tenyerén tudott egy kisebb sebet ejteni. Ezt követően a sértett megkísérelte elvenni vádlottól a kést, amelyet az a földre ejtett, majd dulakodni kezdtek.

Néhány perc elteltével sértett a segélyhívót tárcsázta, ezt közölte is a vádlottal, mire a vádlott barátnőjével együtt a helyszínről eltávozott, a kést magával vitte.

A vádlott nyolc napon belül gyógyuló, tenyértáji 0,5 cm-es szúrt-metszett sebet ejtett korábbi barátján, de olyan erővel támadt rá a sértettre, hogy akár súlyosabb ideg- és ínsérülést is okozhatott volna neki.

Az ügyészség vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 34.376,- Ft bűnügyi költség viselésére.

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements