Csaba

Hídlap

Kiemelt első díjat kapott a párkányi diák a tanulmányíró pályázaton

Kiemelt első helyezésben részesült Kovács Emese, a párkány Ady Endre Alapiskola tanulója a Palóc Társaság által huszonnegyedik alkalommal meghirdetett tanulmányírói pályázatán. A diák történelmi témájú pályamunkával aratott sikert.

Hirdetések

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, melyhez kapcsolódva a Palóc Társaság 2019-ben kiírta a pályázatát. A szervezet célja, hogy a tanulmányírói megmérettetés révén elmélyítsék a magyarságtudatot, erősítsék a szülőföld iránti hűséget, fejlesszék az anyanyelvi képességeket és kibontakozási lehetőséget biztosítsanak a Kárpát-medencében élő magyar fiataloknak.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Magyarság Házában, a Duna Palotában tartották. Nem csak az anyaországi, hanem a külhoni területekről pályázó tanulókat is díjazták, köztük Kovács Emesét, aki az általános iskolai mezőnyben ért el kimagasló eredményt. A nebulót Valent Ákos készítette fel.

(Borítókép: Ady Endre Alapiskola)
(Forrás: Felvidék.ma/Hídlap)

Hirdetések

  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap