Vencel

Hídlap

Kiemelt első díjat kapott a párkányi diák a tanulmányíró pályázaton

Kiemelt első helyezésben részesült Kovács Emese, a párkány Ady Endre Alapiskola tanulója a Palóc Társaság által huszonnegyedik alkalommal meghirdetett tanulmányírói pályázatán. A diák történelmi témájú pályamunkával aratott sikert.

Hirdetések

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, melyhez kapcsolódva a Palóc Társaság 2019-ben kiírta a pályázatát. A szervezet célja, hogy a tanulmányírói megmérettetés révén elmélyítsék a magyarságtudatot, erősítsék a szülőföld iránti hűséget, fejlesszék az anyanyelvi képességeket és kibontakozási lehetőséget biztosítsanak a Kárpát-medencében élő magyar fiataloknak.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Magyarság Házában, a Duna Palotában tartották. Nem csak az anyaországi, hanem a külhoni területekről pályázó tanulókat is díjazták, köztük Kovács Emesét, aki az általános iskolai mezőnyben ért el kimagasló eredményt. A nebulót Valent Ákos készítette fel.

(Borítókép: Ady Endre Alapiskola)
(Forrás: Felvidék.ma/Hídlap)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap