Újabb mosdókat újított fel a Baumit Dorogon

Ezúttal a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium mosdóit újította fel a Baumit. A cég az elmúlt években több millió forint értékben korszerűsítette három oktatási intézmény nyolc illemhelyiségét.

Ezúttal a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium mosdóit újította fel a Baumit. A cég az elmúlt években több millió forint értékben korszerűsítette három oktatási intézmény nyolc illemhelyiségét.

A mosdók rendkívül elavult állapotban voltak: a szivárgó csövek a falakat áztatták, a dugulások mindennaposak voltak. A szakemberek kicserélték a mára már kinyithatatlanná vált ablakokat, radiátorokat, megújult továbbá a vízvezeték rendszer, illetve új villanykapcsolókat is beépítettek.

A csapat újravakolta és lefestette a falakat, a kilátszó csöveket gipszkarton mögé rejtették. Új paravánokat, szanitereket, csapokat, tükröket és a gimnázium által kiválasztott hidegburkolatot építettek be. A felhasznált anyagok összegét és a munkadíjat teljes mértékben fedezte a Baumit által nyújtott támogatás. A kivitelezést ezúttal is Veres Szilveszter vállalkozó és csapata végezte el.

Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője a felújítások kapcsán kiemelte, hogy a vállalat társadalmi elkötelezettségének egyik alappillére a gyártói telephelyek településeihez kapcsolódó szociális intézmények és közösségi terek megújulásának támogatása. Jó példa erre a korábban megvalósult mentőállomások homlokzati hőszigetelése, és az évről-évre ismétlődő iskolai mosdóhelyiségek felújítása.

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding (SIH) tagja, amely Európában és Ázsiában közel 100 vállalattal van jelen, több mint 5 700 munkatársat foglalkoztat. A Baumit márka fő termékcsoportjai: hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok és homlokzatfestékek, aljzatképző és hidegburkolati ragasztó rendszerek, homlokzati és beltéri felújító rendszerek, beltéri vakolatok, glettek és festékek gyártása és forgalmazása.

A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az mára a magyar piac meghatározó építőanyag gyártójává vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2018-os árbevétele 24,4 milliárd forint volt, és éves átlagban több mint 300 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt műemlék épületek renoválását, oktatási intézmények felújítását támogatta, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatnak.

(Forrás: Baumit)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!