Csaba

Hídlap

Nyílt napot tartottak a Pázmány esztergomi képzési helyszínén

Január 21-én, nyílt napot tartottak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi képzési helyszínén, ahol bemutatkozott az óvó-és a tanítóképzés. Az ország minden szegletéből érkeztek érdeklődők, kik a modern kollégiumot is megtekinthették.
A program a központi tájékoztatóval kezdődött, majd a jelenlegi hallgatók aktív közreműködésével bemutatkoztak a képzési területek. Igazi élménybeszámolót hallhattak az érdeklődők a külföldi ösztöndíj lehetőségekről, majd a Hallgatói Önkormányzat képviselője a változatos és sokszínű hallgatói életbe nyújtott bepillantást. Az ismertető előadások után a jelenlévők tehettek fel kérdéseket az előadóknak.

A továbbiakban szituációs játékok, kreatív feladatok várták a diákokat. A Játékkunyhó segítségével ovis és iskolai korcsoportnak készült tapasztalati tanulásra alapuló játékok kipróbálásával és egy élő TV-s bejelentkezéssel színesítve, igyekeztek érzékeltetni, hogy kreatívan is lehet tanítani, illetve tanulni.

Hirdetések

Délután ingyenes elő-alkalmassági vizsgát biztosítottak a felvételi előtt állóknak, továbbá a modern kollégiumot is bemutatták az érdeklődőknek. Az oktatók bíznak benne, hogy a látogatók kellően belekóstoltak az egyetemi életbe és kellőképpen megismerték a képzéseket.

(Forrás: Kissné Csorba Erika)

Hirdetések
  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap