Izidor

Hídlap

Nyílt napot tartottak a Pázmány esztergomi képzési helyszínén

Január 21-én, nyílt napot tartottak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi képzési helyszínén, ahol bemutatkozott az óvó-és a tanítóképzés. Az ország minden szegletéből érkeztek érdeklődők, kik a modern kollégiumot is megtekinthették.
A program a központi tájékoztatóval kezdődött, majd a jelenlegi hallgatók aktív közreműködésével bemutatkoztak a képzési területek. Igazi élménybeszámolót hallhattak az érdeklődők a külföldi ösztöndíj lehetőségekről, majd a Hallgatói Önkormányzat képviselője a változatos és sokszínű hallgatói életbe nyújtott bepillantást. Az ismertető előadások után a jelenlévők tehettek fel kérdéseket az előadóknak.

A továbbiakban szituációs játékok, kreatív feladatok várták a diákokat. A Játékkunyhó segítségével ovis és iskolai korcsoportnak készült tapasztalati tanulásra alapuló játékok kipróbálásával és egy élő TV-s bejelentkezéssel színesítve, igyekeztek érzékeltetni, hogy kreatívan is lehet tanítani, illetve tanulni.

Délután ingyenes elő-alkalmassági vizsgát biztosítottak a felvételi előtt állóknak, továbbá a modern kollégiumot is bemutatták az érdeklődőknek. Az oktatók bíznak benne, hogy a látogatók kellően belekóstoltak az egyetemi életbe és kellőképpen megismerték a képzéseket.

(Forrás: Kissné Csorba Erika)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements