Vencel

Hídlap

Nyílt napot tartottak a Pázmány esztergomi képzési helyszínén

Január 21-én, nyílt napot tartottak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi képzési helyszínén, ahol bemutatkozott az óvó-és a tanítóképzés. Az ország minden szegletéből érkeztek érdeklődők, kik a modern kollégiumot is megtekinthették.
A program a központi tájékoztatóval kezdődött, majd a jelenlegi hallgatók aktív közreműködésével bemutatkoztak a képzési területek. Igazi élménybeszámolót hallhattak az érdeklődők a külföldi ösztöndíj lehetőségekről, majd a Hallgatói Önkormányzat képviselője a változatos és sokszínű hallgatói életbe nyújtott bepillantást. Az ismertető előadások után a jelenlévők tehettek fel kérdéseket az előadóknak.

A továbbiakban szituációs játékok, kreatív feladatok várták a diákokat. A Játékkunyhó segítségével ovis és iskolai korcsoportnak készült tapasztalati tanulásra alapuló játékok kipróbálásával és egy élő TV-s bejelentkezéssel színesítve, igyekeztek érzékeltetni, hogy kreatívan is lehet tanítani, illetve tanulni.

Hirdetések

Délután ingyenes elő-alkalmassági vizsgát biztosítottak a felvételi előtt állóknak, továbbá a modern kollégiumot is bemutatták az érdeklődőknek. Az oktatók bíznak benne, hogy a látogatók kellően belekóstoltak az egyetemi életbe és kellőképpen megismerték a képzéseket.

(Forrás: Kissné Csorba Erika)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap