Vencel

Hídlap

Daganattal küzd Félix, egy Vámosmikolán nevelkedő kisfiú

Daganattal küzd Félix, egy másfél éves, Vámosmikolán élő kisgyermek – olvasható a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány honlapján az anyuka segítségkérő levele. A család anyagi kiadásai megnőttek, ezért minden segítséget szívesen fogadnak.

Hirdetések

“Gyermekem betegsége fél éves korában kezdődött viszkető kiütésekkel. Akkor még nem gondoltuk, hogy nagy a baj!” – írta az anyuka, aki arról is beszámolt, hogy Félixet orvoshoz vitték, de furcsa módon semmilyen kenőcs nem segített rajta. Emellett agasztotta, hogy a kicsi három hetente beteg lett. Tavaly áprilisban el is vitétk a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, ahol a bőrgyógyász felismerte, hogy mi lehet a háttérben.

A szövetminták alapján kiderült, hogy Félix a Langerhans sejtes Histiocytosis betegségben szenved, ami egy szöveti sejtekből kiinduló rosszindulatú betegség, gyakorlatilag bármelyik szervén, illetve csontjaiban is daganatot okozhat.

A család így aztán sokat töltött a kórházban, ahol teljes körű kivizsgálást végeztek. Lépmegnagyobbodást, illetve Félix koponyojában daganatot is észleltek. Akkor még nem volt nagy az elváltozás, a gyermek kicsi volt, így a kezelést októberben kezdték el. Egy év kemoterápiát írtak elő neki.

“Páromat sajnos elbocsátották a munkahelyéről, mert nem tolerálták, hogy szabadnapokat kért, amikor gyermekünket vizsgálatra, illetve kezelésekre kellett vinni. Sajnos sokszor kellett őt soron kívül is vinnünk, mert belázasodik” – írja a szülő.

A család anyagi kiadásai az utazások, a gyógyszerek megvásárlása, a kórházi tartózkodások, valamint a kontroll vizsgálatok miatt jelentősen megnőttek, ezért bármilyen segítséget szívesen fogadnak. Akik szeretnék támogatni Félix gyógyulását, azok a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül nyújthatnak segítséget a családnak.

(Forrás és kép: remenyalapitvany.hu)

Hirdetések
  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap