Erhard

Hídlap

Daganattal küzd Félix, egy Vámosmikolán nevelkedő kisfiú

Daganattal küzd Félix, egy másfél éves, Vámosmikolán élő kisgyermek – olvasható a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány honlapján az anyuka segítségkérő levele. A család anyagi kiadásai megnőttek, ezért minden segítséget szívesen fogadnak.

“Gyermekem betegsége fél éves korában kezdődött viszkető kiütésekkel. Akkor még nem gondoltuk, hogy nagy a baj!” – írta az anyuka, aki arról is beszámolt, hogy Félixet orvoshoz vitték, de furcsa módon semmilyen kenőcs nem segített rajta. Emellett agasztotta, hogy a kicsi három hetente beteg lett. Tavaly áprilisban el is vitétk a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, ahol a bőrgyógyász felismerte, hogy mi lehet a háttérben.

A szövetminták alapján kiderült, hogy Félix a Langerhans sejtes Histiocytosis betegségben szenved, ami egy szöveti sejtekből kiinduló rosszindulatú betegség, gyakorlatilag bármelyik szervén, illetve csontjaiban is daganatot okozhat.

A család így aztán sokat töltött a kórházban, ahol teljes körű kivizsgálást végeztek. Lépmegnagyobbodást, illetve Félix koponyojában daganatot is észleltek. Akkor még nem volt nagy az elváltozás, a gyermek kicsi volt, így a kezelést októberben kezdték el. Egy év kemoterápiát írtak elő neki.

“Páromat sajnos elbocsátották a munkahelyéről, mert nem tolerálták, hogy szabadnapokat kért, amikor gyermekünket vizsgálatra, illetve kezelésekre kellett vinni. Sajnos sokszor kellett őt soron kívül is vinnünk, mert belázasodik” – írja a szülő.

A család anyagi kiadásai az utazások, a gyógyszerek megvásárlása, a kórházi tartózkodások, valamint a kontroll vizsgálatok miatt jelentősen megnőttek, ezért bármilyen segítséget szívesen fogadnak. Akik szeretnék támogatni Félix gyógyulását, azok a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül nyújthatnak segítséget a családnak.

(Forrás és kép: remenyalapitvany.hu)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements