Mihály

Hídlap

Óvodák nyári zárvatartásáról is döntöttek az esztergomi testületi ülésen

Karácsony és újév között igazgatási szünet lesz a hivatalban, az óvodák egymást váltva lesznek zárva a nyáron, a könyvtár július 20-tól augusztus 24-ig, továbbá a két hónapban szombatonként nem fogad látogatókat – többek között erről döntöttek a január 23-i testületi ülésen.

A napirendek előtt esküt tett Lőrinczy György, az Esztergom-kertváros Településrészi Önkormányzatának külsős tagja. Ezután a képviselő-testület jelen lévő tagjai – Bádi Gábor, Heckel Zoltán képviselők egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak megjelenni – egyhangúan fogadták el az előzetesen kiküldött, valamint sürgősséggel a testület elé került napirendi pontokat.

Hirdetések

Az ülésen a korábban felvetett képviselői kérések figyelembevételével döntöttek az Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 19/2019. (XI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról, valamint a helyi önkormányzati képviselők, a bizottság elnökének és tagjainak tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról is.

A képviselők elfogadták a szükséges költségvetési átcsoportosításokat, az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás 2019. II. félévi tevékenységéről szóló beszámolót, az Önkormányzat és a helyi nemzetiségi önkormányzatok között létrejött együttműködési megállapodás felülvizsgálatát. Megszavazták a Helischer József Városi Könyvtár, Esztergom intézmény alapító okiratának módosítását és kiírják a pályázatot az Esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda intézmény intézményvezetői pozíciójára.

A testület döntése értelmében idén december 23-31 között zárva lesz az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal. Tavalyhoz hasonlóan a karácsonyi időszak alatt a zárva tartás mellett a sürgős, halaszthatatlan ügyekben ügyeleti telefonszám elérhetőséget biztosítanak.

A testület elfogadta az intézmények nyári zárva tartásáról szóló előterjesztéseket. Az esztergomi óvodák az alábbiak szerint lesznek zárva:
1. 2020. június 29.-2020. július 10.: Esztergomi Zöld Óvoda, Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda
2. 2020. június 29.-2020. július 24.: Esztergomi Aranyhegyi Óvoda, Esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda
3. 2020. július 13.-2020. augusztus 7.: Esztergomi Erzsébet Királyné Óvoda
4. 2020. július 27.-2020. augusztus 23.: Esztergomi Belvárosi Óvoda (Pilisszentlélek: 2020. július 13.-2020. augusztus 23.), Esztergomi Bánomi Óvoda, Esztergomi Angyalkert Óvoda, Esztergomi Kertvárosi Óvoda
5. 2020. augusztus 10.-2020. augusztus 23.: Esztergomi Zöld Óvoda, Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda

Az Aprófalva Bölcsőde július 27-augusztus 21 között lesz zárva, de egy egységben (2 csoportszoba) a bölcsőde ügyeletet biztosít. Az esztergomi kulturális intézmények közül a Féja Géza Közösségi Ház és a Szentgyörgymezői Olvasókör a korábbi évekhez hasonlóan nyáron is folyamatosan nyitva tartanak.

A testület döntött továbbá a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központtal fennálló a házi segítségnyújtás ellátásra vonatkozó feladatellátási szerződés módosításáról, az Árok u. 44. szám alatti ingatlanok bérbeadásáról a Zöld-Út Kft. részére, a városháza nagytermének térítésmentes használatáról véradás céljára, a Baross G. utca 26. szám alatti tetőtér értékesítéséről, valamint az Esztergomi Kegyeleti Kft.-vel megkötött közszolgáltatási szerződésről.

A sürgősségi napirendek közül a köznevelési intézmények székhelyéül szolgáló ingatlanok földhivatali rendezéséről és a Pilisszentléleki Óvoda szülő közösségének a Kultúrház használatára vonatkozó kérelméről döntöttek a képviselők, majd a zárt napirendi pontok tárgyalásával folytatták a testületi ülést.

(Forrás: esztergom.hu)
(Fotók: Hídlap)

Hirdetések

  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap