Aguszta

Hídlap

Fiatalok gyűjtötték össze a Várhegyen található szemetet

Megtisztította a szeméttől az esztergomi Várhegy Felvidék felé néző oldalát a Magyar Fiatalok Közössége. Miután értesítették a tagokat az állapotokról, ők rögtön kesztyűt és zsákokat ragadtak, majd szó nélkül tették a dolgukat.

Tavaly szeptemberben, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban alakult meg a Magyar Fiatalok Közössége (MFK), melynek fő célja, a magyar nemzeti öntudat és az európai keresztény értékek őrzése. A csoport tagjai igyekeznek hozzásegíteni kortársaikat saját értékrendszerük megtalálásához is, emellett folyamatosan tesznek és dolgoznak a közösségért.

A napokban bizonyították, hogy az önkéntesség sem áll távol tőlük. Bejárták a Várhegyet, még a fákkal benőtt domboldalt is alaposan átvizsgálták. Találtak szalmakalapot és sapkát, italos dobozokat, sőt még egy ülőalkalmatosság fémváza is előkerült. Miután végeztek a munkával, tisztának nyilvánították a területet.

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements