Adalbert

Hídlap

Ingyen elvihető ruhákat helyeznek ki Lábatlanon a rászorulók számára

Január 29-től február 29-ig a lábatlani Cementgyári lakótelep Napsugár Divatház udvarán ingyen elvihető ruhaneműk várják a rászorulókat. A szervezők azokat szeretnék támogatni, akik nem tudnak újat vásárolni maguknak, ennek ellenére szükségük van téli kabátra.

Hirdetések

Hazánkban egyre többfelé, köztük már Dorogon is elindult egy kezdeményezés, melynek lényege, hogy a rászorulók számára kihelyeznek felesleges, kinőtt, tiszta ruhaneműket.

“Mi, a BBK tagjai is kerestük a lehetőséget. Segítségünkre jött egy vállalkozó, aki az egész lebonyolítást elvállalta boltja udvarában.” – ismertette Varga Gyuláné az egyik közösségi oldalon.

A hölgy a Borostyán Baráti Kör nevében azt írta, hogy összegyűjtött és leadott kabátokból bárki válogathat, sőt, akár hozhat is új ruhaneműt. Viszont arra kérnek mindenkit, hogy fejenként csak egy kabátot vigyenek el a helyszínről.

Varga Gyuláné arra is felhívja a figyelmet, hogy csak addig tudnak segítséget nyújtani, amíg nyitva tart az üzlet, mivel zárás után betolják az épületbe az udvaron elhelyezett ruhaállványt.

(Borítókép: dorogi ruhaállványról készült fotó)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap