Aguszta

Hídlap

Ingyen elvihető ruhákat helyeznek ki Lábatlanon a rászorulók számára

Január 29-től február 29-ig a lábatlani Cementgyári lakótelep Napsugár Divatház udvarán ingyen elvihető ruhaneműk várják a rászorulókat. A szervezők azokat szeretnék támogatni, akik nem tudnak újat vásárolni maguknak, ennek ellenére szükségük van téli kabátra.

Hazánkban egyre többfelé, köztük már Dorogon is elindult egy kezdeményezés, melynek lényege, hogy a rászorulók számára kihelyeznek felesleges, kinőtt, tiszta ruhaneműket.

“Mi, a BBK tagjai is kerestük a lehetőséget. Segítségünkre jött egy vállalkozó, aki az egész lebonyolítást elvállalta boltja udvarában.” – ismertette Varga Gyuláné az egyik közösségi oldalon.

A hölgy a Borostyán Baráti Kör nevében azt írta, hogy összegyűjtött és leadott kabátokból bárki válogathat, sőt, akár hozhat is új ruhaneműt. Viszont arra kérnek mindenkit, hogy fejenként csak egy kabátot vigyenek el a helyszínről.

Varga Gyuláné arra is felhívja a figyelmet, hogy csak addig tudnak segítséget nyújtani, amíg nyitva tart az üzlet, mivel zárás után betolják az épületbe az udvaron elhelyezett ruhaállványt.

(Borítókép: dorogi ruhaállványról készült fotó)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements