Izidor

Hídlap

Állami támogatásból korszerűsítették a Nagy-Hideg-hegyi turistaházat

Tavaly év végén mintegy 227 millió forintnyi támogatást nyújtott a kormány a hazai síterepek fejlesztésére. A Börzsönyben található Nagy-Hideg-hegyi turistaház felújítására is jutott forrás: az elnyert összegből korszerűsítették az épületet.

Révész Máriusz az eplényi Síarénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter szakmai támogatásával Síeljünk itthon! címmel indít kampányt az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. A kampány célja, hogy minél többen értesüljenek a hazai sípályák nyújtotta lehetőségekről és az esetleges fejlesztésekről.

A sajtótájékoztatón elhangzott információk alapján megkerestük az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot. Bakó Ádám kommunikációs koordinátor elmondta, hogy a Nagy-Hideg-hegyi turistaház fejlesztésére mintegy 23,46 millió forintnyi támogatást nyújtott az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.
Az összeget a Duna-Ipoly Nemzeti Park kapta meg, ezért a fejlesztésekkel kapcsolatban megkerestük az igazgatóságot. Kálmán Gergely, a nemzeti park igazgatóságának kommunikációs referense ismertette, hogy a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében elnyert támogatásból kicseréltek mintegy hatvan elöregedett, külső nyílászárót, megjavították a beszakadt fa födémszerkezetet és felújították a 225 négyzetméter területű lapostető vízszigetelését.

Kálmán Gergely arra is kitért, hogy az üzemeltetés során fontos feladat az épület turista jellegének megtartása és erősítése, külön figyelmet fordítva annak kiemelt természetvédelmi jellegére. Éppen ezért az emblematikus turistaházban természetbarát, szabadidős- és egyéb sporttevékenységeket is lehet folytatni.
„Tavasztól őszig a természetjáró turistákat, kiránduló osztályokat, várja a turistaház. A turistaház hosszútávú, egész évben folyamatos működtetése kiemelten fontos, hiszen lassan 90 éves múltja bizonyítja jelentőségét a turisztikai, szabadidős- és egyéb sport tevékenységek, valamint természetbarát és természetre nevelési célok megvalósításában.” – írta a kommunikációs referens.

(Cikkben szereplő képek: Duna-Ipoly Nemzeti Park/Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont)
(Borítókép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont)

 

 

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements