Vencel

Hídlap

Állami támogatásból korszerűsítették a Nagy-Hideg-hegyi turistaházat

Tavaly év végén mintegy 227 millió forintnyi támogatást nyújtott a kormány a hazai síterepek fejlesztésére. A Börzsönyben található Nagy-Hideg-hegyi turistaház felújítására is jutott forrás: az elnyert összegből korszerűsítették az épületet.

Hirdetések

Révész Máriusz az eplényi Síarénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter szakmai támogatásával Síeljünk itthon! címmel indít kampányt az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. A kampány célja, hogy minél többen értesüljenek a hazai sípályák nyújtotta lehetőségekről és az esetleges fejlesztésekről.

A sajtótájékoztatón elhangzott információk alapján megkerestük az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot. Bakó Ádám kommunikációs koordinátor elmondta, hogy a Nagy-Hideg-hegyi turistaház fejlesztésére mintegy 23,46 millió forintnyi támogatást nyújtott az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.
Az összeget a Duna-Ipoly Nemzeti Park kapta meg, ezért a fejlesztésekkel kapcsolatban megkerestük az igazgatóságot. Kálmán Gergely, a nemzeti park igazgatóságának kommunikációs referense ismertette, hogy a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében elnyert támogatásból kicseréltek mintegy hatvan elöregedett, külső nyílászárót, megjavították a beszakadt fa födémszerkezetet és felújították a 225 négyzetméter területű lapostető vízszigetelését.

Kálmán Gergely arra is kitért, hogy az üzemeltetés során fontos feladat az épület turista jellegének megtartása és erősítése, külön figyelmet fordítva annak kiemelt természetvédelmi jellegére. Éppen ezért az emblematikus turistaházban természetbarát, szabadidős- és egyéb sporttevékenységeket is lehet folytatni.
„Tavasztól őszig a természetjáró turistákat, kiránduló osztályokat, várja a turistaház. A turistaház hosszútávú, egész évben folyamatos működtetése kiemelten fontos, hiszen lassan 90 éves múltja bizonyítja jelentőségét a turisztikai, szabadidős- és egyéb sport tevékenységek, valamint természetbarát és természetre nevelési célok megvalósításában.” – írta a kommunikációs referens.

(Cikkben szereplő képek: Duna-Ipoly Nemzeti Park/Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont)
(Borítókép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap