Ellák

Hídlap

Állami támogatásból korszerűsítették a Nagy-Hideg-hegyi turistaházat

Tavaly év végén mintegy 227 millió forintnyi támogatást nyújtott a kormány a hazai síterepek fejlesztésére. A Börzsönyben található Nagy-Hideg-hegyi turistaház felújítására is jutott forrás: az elnyert összegből korszerűsítették az épületet.

Hirdetések

Révész Máriusz az eplényi Síarénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter szakmai támogatásával Síeljünk itthon! címmel indít kampányt az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. A kampány célja, hogy minél többen értesüljenek a hazai sípályák nyújtotta lehetőségekről és az esetleges fejlesztésekről.

A sajtótájékoztatón elhangzott információk alapján megkerestük az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot. Bakó Ádám kommunikációs koordinátor elmondta, hogy a Nagy-Hideg-hegyi turistaház fejlesztésére mintegy 23,46 millió forintnyi támogatást nyújtott az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.
Az összeget a Duna-Ipoly Nemzeti Park kapta meg, ezért a fejlesztésekkel kapcsolatban megkerestük az igazgatóságot. Kálmán Gergely, a nemzeti park igazgatóságának kommunikációs referense ismertette, hogy a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében elnyert támogatásból kicseréltek mintegy hatvan elöregedett, külső nyílászárót, megjavították a beszakadt fa födémszerkezetet és felújították a 225 négyzetméter területű lapostető vízszigetelését.

Kálmán Gergely arra is kitért, hogy az üzemeltetés során fontos feladat az épület turista jellegének megtartása és erősítése, külön figyelmet fordítva annak kiemelt természetvédelmi jellegére. Éppen ezért az emblematikus turistaházban természetbarát, szabadidős- és egyéb sporttevékenységeket is lehet folytatni.
„Tavasztól őszig a természetjáró turistákat, kiránduló osztályokat, várja a turistaház. A turistaház hosszútávú, egész évben folyamatos működtetése kiemelten fontos, hiszen lassan 90 éves múltja bizonyítja jelentőségét a turisztikai, szabadidős- és egyéb sport tevékenységek, valamint természetbarát és természetre nevelési célok megvalósításában.” – írta a kommunikációs referens.

(Cikkben szereplő képek: Duna-Ipoly Nemzeti Park/Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont)
(Borítókép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont)

Hirdetések
  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap