Emese, Sarolta

Hídlap

Dorogi hegymászó hódította meg Amerika legmagasabb csúcsát

Újabb sikeres expedíción van túl a dorogi Karcz Tibor. A hegymászó január 13-án ért fel az amerikai kontinens legmagasabb, 6962 méter magas Aconcagua csúcsra, mely a Dél-Amerikát átszelő Andok legmagasabb pontja.

Hirdetések

Karcz Tibor Pick József után másodikként, 51 évvel az első sikeres teljesítés után 2018. augusztus 14-én mászta meg a Kirgizisztánban található Lenin-csúcsot. A hegymászó akkor is és most is hónapokig készült terepfutással és erő-álloképesség edzésekkel.

Január 13-án ezúttal nem Ázsiában, hanem egy másik kontinensen lengette meg a dorogi zászlót. Az Andokra legmagasabb csúcsára egy ötfős nemzetközi expedíció tagjaként indult el. A csoportból hárman feladták, Karcz Tibor és egy másik hegymászó sikeresen túljutott az akadályokon és felért a hegytetőre.

Gratulálunk!

(Forrás és fotó: Dorog Város Önkormányzata)

Hirdetések

  • Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

    Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

    Hídlap
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap