Mihály

Hídlap

Dorogi hegymászó hódította meg Amerika legmagasabb csúcsát

Újabb sikeres expedíción van túl a dorogi Karcz Tibor. A hegymászó január 13-án ért fel az amerikai kontinens legmagasabb, 6962 méter magas Aconcagua csúcsra, mely a Dél-Amerikát átszelő Andok legmagasabb pontja.

Hirdetések

Karcz Tibor Pick József után másodikként, 51 évvel az első sikeres teljesítés után 2018. augusztus 14-én mászta meg a Kirgizisztánban található Lenin-csúcsot. A hegymászó akkor is és most is hónapokig készült terepfutással és erő-álloképesség edzésekkel.

Január 13-án ezúttal nem Ázsiában, hanem egy másik kontinensen lengette meg a dorogi zászlót. Az Andokra legmagasabb csúcsára egy ötfős nemzetközi expedíció tagjaként indult el. A csoportból hárman feladták, Karcz Tibor és egy másik hegymászó sikeresen túljutott az akadályokon és felért a hegytetőre.

Gratulálunk!

(Forrás és fotó: Dorog Város Önkormányzata)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap