Izidor

Hídlap

Horgászok és vízügyesek tisztították meg a népszerű Sódergödört

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a vízügyi igazgatóság munkatársaival közösen visszametszette a fákat, megtisztította a partot és horgászállásokat alakított ki kedden Esztergomban a népszerű helyi horgászparadicsomnak számító Sódergödörnél.

Az öböl a Tátra vezető útnál a Bottyán tóval átellenben található a Dunánál. A tél miatt nem éppen a legszebb arcát mutatta a hely, azonban a közel egy kilométeres szakasz tavasztól késő őszig idilli helyszíne a halfogásnak. Vizében gazdagon található keszeg, kősüllő és süllő, idényben naponta akár 60-80 pecás is meglátogatja a környéket.

Január 28-án a résztvevők gallyaztak, illetve kivágták az elszáradt fákat és bokrokat is. Vasárnap, azaz február 2-án nagyobb szabású szemétszedési akciót tartanak, melyben a megyei horgász szövetség tagjai mellett jelen lesznek a dorogi, az esztergomi, a kenyérmezei, a táti, a tokodi és a tokodaltárói horgászok is.

A szervezők kilenc órától várnak minden természetszerető, tiszta környezetre vágyó embert. Aki tud, hozzon magával kesztyűt és szemeteszsákot. A szemétszedési és part tereprendezési munkálatok szervezésével az a KEMHESZ célja, hogy példát mutassanak az ide járó horgászoknak, hogy ne hagyjanak semmilyen hulladékot a természetben.

(Forrás és fotók: KEMHESZ)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements