Vencel

Hídlap

Horgászok és vízügyesek tisztították meg a népszerű Sódergödört

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a vízügyi igazgatóság munkatársaival közösen visszametszette a fákat, megtisztította a partot és horgászállásokat alakított ki kedden Esztergomban a népszerű helyi horgászparadicsomnak számító Sódergödörnél.

Hirdetések

Az öböl a Tátra vezető útnál a Bottyán tóval átellenben található a Dunánál. A tél miatt nem éppen a legszebb arcát mutatta a hely, azonban a közel egy kilométeres szakasz tavasztól késő őszig idilli helyszíne a halfogásnak. Vizében gazdagon található keszeg, kősüllő és süllő, idényben naponta akár 60-80 pecás is meglátogatja a környéket.

Január 28-án a résztvevők gallyaztak, illetve kivágták az elszáradt fákat és bokrokat is. Vasárnap, azaz február 2-án nagyobb szabású szemétszedési akciót tartanak, melyben a megyei horgász szövetség tagjai mellett jelen lesznek a dorogi, az esztergomi, a kenyérmezei, a táti, a tokodi és a tokodaltárói horgászok is.

A szervezők kilenc órától várnak minden természetszerető, tiszta környezetre vágyó embert. Aki tud, hozzon magával kesztyűt és szemeteszsákot. A szemétszedési és part tereprendezési munkálatok szervezésével az a KEMHESZ célja, hogy példát mutassanak az ide járó horgászoknak, hogy ne hagyjanak semmilyen hulladékot a természetben.

(Forrás és fotók: KEMHESZ)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap