Csaba

Hídlap

Horgászok és vízügyesek tisztították meg a népszerű Sódergödört

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a vízügyi igazgatóság munkatársaival közösen visszametszette a fákat, megtisztította a partot és horgászállásokat alakított ki kedden Esztergomban a népszerű helyi horgászparadicsomnak számító Sódergödörnél.

Hirdetések

Az öböl a Tátra vezető útnál a Bottyán tóval átellenben található a Dunánál. A tél miatt nem éppen a legszebb arcát mutatta a hely, azonban a közel egy kilométeres szakasz tavasztól késő őszig idilli helyszíne a halfogásnak. Vizében gazdagon található keszeg, kősüllő és süllő, idényben naponta akár 60-80 pecás is meglátogatja a környéket.

Január 28-án a résztvevők gallyaztak, illetve kivágták az elszáradt fákat és bokrokat is. Vasárnap, azaz február 2-án nagyobb szabású szemétszedési akciót tartanak, melyben a megyei horgász szövetség tagjai mellett jelen lesznek a dorogi, az esztergomi, a kenyérmezei, a táti, a tokodi és a tokodaltárói horgászok is.

A szervezők kilenc órától várnak minden természetszerető, tiszta környezetre vágyó embert. Aki tud, hozzon magával kesztyűt és szemeteszsákot. A szemétszedési és part tereprendezési munkálatok szervezésével az a KEMHESZ célja, hogy példát mutassanak az ide járó horgászoknak, hogy ne hagyjanak semmilyen hulladékot a természetben.

(Forrás és fotók: KEMHESZ)

Hirdetések
  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap