Fatime

Hídlap

Rózsaszín díszkivilágítást kap a városháza

A hagyományoknak megfelelően január 30-án, száz nappal a 103. Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny magyarországi rajtja előtt rószaszín díszkivilágítást kap az útvonal mentél található több épület, köztük az esztergomi városháza is.

A megmérettetés nagy rajtja május 9-én lesz Budapesten, az Esztergomot érintő második futam kiindulópontja szintén a főváros, a cél pedig Győrben lesz. Január 30-án Olaszországban és hazánkban is több, a verseny útvonala melletti épület is rózsaszínbe öltözik. Magyarországon Budapest mellett még tizenhét város egy-egy emblematikus épülete kap díszvilágítást.

A szervezők a magyar városokról készült fotókat is megosztják majd a többmilliós látogatottságú közösségi oldalaikon, a legszebb épületeinket pedig Olaszország legolvasottabb sportnapilapja is bemutatja. A rószaszínben pompázó városházát csütörtökön 17-20 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

(Forrás: esztergom.hu)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements