Vencel

Hídlap

Rózsaszín díszkivilágítást kap a városháza

A hagyományoknak megfelelően január 30-án, száz nappal a 103. Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny magyarországi rajtja előtt rószaszín díszkivilágítást kap az útvonal mentél található több épület, köztük az esztergomi városháza is.

Hirdetések

A megmérettetés nagy rajtja május 9-én lesz Budapesten, az Esztergomot érintő második futam kiindulópontja szintén a főváros, a cél pedig Győrben lesz. Január 30-án Olaszországban és hazánkban is több, a verseny útvonala melletti épület is rózsaszínbe öltözik. Magyarországon Budapest mellett még tizenhét város egy-egy emblematikus épülete kap díszvilágítást.

A szervezők a magyar városokról készült fotókat is megosztják majd a többmilliós látogatottságú közösségi oldalaikon, a legszebb épületeinket pedig Olaszország legolvasottabb sportnapilapja is bemutatja. A rószaszínben pompázó városházát csütörtökön 17-20 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

(Forrás: esztergom.hu)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap