Vencel

Hídlap

Eddig 158 ezer forint gyűlt össze Béres Jenőnek

Eddig 158 ezer forintot gyűjtöttek össze az esztergomi Béres Józsefnek – írja az adakoznek.hu. Ez az összeg bő három hónapra fedezi a sclerosis multiplex nevű, agyi és a gerincvelői idegeket megtámadó autóimmun betegségben szenvedő férfi hétvégi otthonápolását.

Hirdetések

Az Oltalmazó Kezek Segítségnyújtó Alapítvány néhány hete indított kampányt Béres Jenő támogatására. A férfinál 1992-ben jelentkeztek a sclerosis multiplex első tünetei. A leépülés folyamatosan érintette a végtagjait és manapság már csak a bal kezét tudja rendeltetésszerűen mozgatni.

2013-tól kezdve kénytelen elektromos kerekesszékkel közlekedni, a mindennapi élethez elengedhetetlen természetes szükségleteit is csak segítséggel tudja megoldani. A nyugdíja rendkívül alacsony – 100 ezer forint alatt van – melyhez ugyan 25.825 forint fogyatékossági támogatást is kap, de ez roppant kevés a megélhetéshez.

Hétköznaponként segélyszervezetektől kijáró házigondozók könnyítik meg mindennapjait, hétvégén viszont nincs biztosítva neki senki. Ahhoz, hogy szombaton és vasárnap is segítse őt valaki, havi plusz ötvezener forint bevételre lenne szüksége. Már összegyűlt 158 ezer forint, de a cél az, hogy minimum fél évre bebiztosítsák Jenő szükségleteit.
 Az alapítvány továbbra is várja a segítséget. Az adakozással kapcsolatban itt találhatók bővebb információk.

(Forrás és kép: adakoznek.hu)

Hirdetések

  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap