Erhard

Hídlap

Gyilkossággal fenyegetőzött Lábatlanon

Gyilkossággal fenyegettek meg egy lábatlani férfit azért, mert feljelentette a vádlott édesapját. A többszörösen visszaeső és fenyegetőző férfit az újabb bűncselekmény elkövetésének esélye miatt egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték.

Az elkövető a megalapozott a gyanú szerint a január 27-ét megelőző hét egyik napján, este 22 óra után megjelent a lábatlani sértett otthonánál, ahol ordítozni kezdett és félelemkeltés céljából azt kiabálta, hogy megöli őt és feleségét, továbbá az édesapjának is valami baja lesz.

A gyanúsított azért fenyegetőzött, mert a sértett férfi feljelentése alapján indult eljárás a saját apja ellen, aki abban az ügyben a vádiratot a bíróságtól megkapta.

A vádlott férfi többszörösen visszaeső, három további nyomozás van folyamatban vele szemben erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt. Valaminr élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, testi sértés bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is nyomoznak ellene.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa szerint megalapozottan feltelehő, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, valamint a bizonyítást veszélyeztetné. Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)
(Borítókép: 24.hu)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements