Felavatták a piliscsévi szociális alapellátó központot

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében építették át és újították fel a régi piliscsévi községháza épületét, melyben szociális alapellátó központot alakítottak ki. Az épületet január 31-én szalagátvágással avatták fel.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében építették át és újították fel a régi piliscsévi községháza épületét, melyben szociális alapellátó központot alakítottak ki. Az épületet január 31-én szalagátvágással avatták fel.

Az ünnepség a Kálmánfi Béla Művelődési Házban kezdődött, ahol elsőként a Piliscsévi Szlovák Asszonykórus lépett színpadra. Ezt követően Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, majd ismertette a projektet.
Elmondta, hogy a testület egyhangú döntése, az elnyert támogatási összeg, az önkormányzati önerő és összehangolt munka is egyaránt kellett ahhoz, hogy megvalósuljon a régi álmuk. A pályázatnak köszönhetően az idősek nappali ellátását, szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtást is ugyanabban az épületben végezhetik, továbbá február 3-tól szintén a központban kezdi meg működését a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat.

A projekt keretében többek között kicserélték az épület régi tetőszerkezetét és az elavult nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot.
 Átépítették a belső helyiségeket, új tálalókonyhát, mozgáskorlátozott személyek számára pedig akadálymentesített illemhelyiséget is kialakítottak. Az elektromos hálózat teljeskörű felújításán túl napelemes rendszert is kiépítettek. A bútorok mellett mosogatógépet, szárítógépet is beszereztek, a dolgozók és az ellátottak mindennapjait pedig egy öt-, valamint hétszemélyes autó is segíti. Végül megköszönte a tervező, a kivitelezők, dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselőjének, a megyei önkormányzatnak a közreműködését.
Dr. Völner Pál örömteli pillanatnak nevezte az átadóünnepséget, majd arról beszélt, hogy Piliscsév egy olyan település, melyet folyamatos, egyenletes gazdálkodás jellemez. Továbbá a felújított és átalakított egykori községháza épület kapcsán megjegyezte, hogy a piliscséviek nem dobják el a régi értékeiket, még az elhanyagolt ingatlanok renoválására is nagy hangsúlyt fordítanak. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a településekkel folytatott előzetes igényfelmérésnek köszönhetően az önkormányzatok a TOP és a Magyar Falu Program keretében a számukra legfontosabb projekteket valósíthatják meg.
Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke Popovics György elnök nevében köszöntötte az átadóünnepség valamennyi résztvevőjét. Elmondta, hogy a TOP nagy segítséget nyújtott a kistelepüléseknek, mivel olyan beruházásokat bonyolíthattak le, melyekre korábban nem volt lehetőségük. A fejlesztésnek köszönhetően a szolgáltatások egy közös épületben, magas színvonalon működhetnek és külön örült annak is, hogy a megyei önkormányzat mind támogatásával, mind pedig koordinálásával hozzájárult az álom megvalósulásához.
Az általános iskolás gyermekek rövid szereplése, majd az Őszirózsa Dalkör műsora után a résztvevők a központ bejáratához vonultak, ahol dr. Völner Pál, Kosztkáné Rokolya Bernadett és Steindl Balázs átvágta a nemzeti színű szalagot.

Ezután Feldhoffer Antal atya megáldotta az épületet, Varga Elemérné nyugdíjas tanító pedig alkalomhoz illő verset szavalt. Az ünnepség zárásaként körbevezették a vendégeket a megújult helyiségekben, majd állófogadásra invitálták őket.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!