Izidor

Hídlap

Tokodaltárói lakosok szedtek szemetet a 10-es főút mentén

Teljesen megtöltötte szeméttel egy kisteherautó platóját az az ötfős tokodaltárói társaság, melynek tagjai megtisztították a hulladéktól a 10-es főút Tokodaltáró és dorogi veszélyes hulladékégetőhöz vezető út közötti szakaszát.

Sokan kihasználták a február 1-i kora tavaszias időt: egyesek kirándultak, míg mások jó cselekedettel töltötték idejüket. Tokodaltárón három önkormányzati képviselő, dr. Bognár Ferenc, Pazgyera Nikolett és Sebők István mellett Petrik József polgármester, valamint további egy civil döntött úgy, hogy szemétszedő körútra indulnak.

A lelkes résztvevők minden bizonnyal megdöbbenhettek az útpadkán talált hulladék változatosságán. Talán ők is csak tippelgették, hogy valaki miért dobott ki úgy az autójából négy darab üres sörösdobozt, hogy azokat előtte egy zacskóba tette. Lehet, hogy a szemetelő úgy vélte, hogy „nem fér már el” a járművében, vagy így tudott könnyen megszabadulni tőle.

Az önkéntesek autós lábszőnyegen és dísztárcsán kívül még egy dorogi ingatlanközvetítő cég hirdetőtábláját is megtalálták az út menti árokban. A csapat „köszöni” a közlekedőknek, hogy biztosítottak számukra elfoglaltságot. Arra sarkallják a 10-es út menti településeket, hogy kövessék példájukat.

(Forrás és kép: Rövid Örs)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements