Vencel

Hídlap

Tokodaltárói lakosok szedtek szemetet a 10-es főút mentén

Teljesen megtöltötte szeméttel egy kisteherautó platóját az az ötfős tokodaltárói társaság, melynek tagjai megtisztították a hulladéktól a 10-es főút Tokodaltáró és dorogi veszélyes hulladékégetőhöz vezető út közötti szakaszát.

Hirdetések

Sokan kihasználták a február 1-i kora tavaszias időt: egyesek kirándultak, míg mások jó cselekedettel töltötték idejüket. Tokodaltárón három önkormányzati képviselő, dr. Bognár Ferenc, Pazgyera Nikolett és Sebők István mellett Petrik József polgármester, valamint további egy civil döntött úgy, hogy szemétszedő körútra indulnak.

A lelkes résztvevők minden bizonnyal megdöbbenhettek az útpadkán talált hulladék változatosságán. Talán ők is csak tippelgették, hogy valaki miért dobott ki úgy az autójából négy darab üres sörösdobozt, hogy azokat előtte egy zacskóba tette. Lehet, hogy a szemetelő úgy vélte, hogy „nem fér már el” a járművében, vagy így tudott könnyen megszabadulni tőle.

Az önkéntesek autós lábszőnyegen és dísztárcsán kívül még egy dorogi ingatlanközvetítő cég hirdetőtábláját is megtalálták az út menti árokban. A csapat „köszöni” a közlekedőknek, hogy biztosítottak számukra elfoglaltságot. Arra sarkallják a 10-es út menti településeket, hogy kövessék példájukat.

(Forrás és kép: Rövid Örs)

Hirdetések

  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap