Vencel

Hídlap

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a váci kórházban

Egyre nagyobb méreteket ölt a járvány, ezért az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt február 4-én, azaz kedden minden osztályra kiterjedő látogatási tilalom lép életbe a váci Jávorszky Ödön kórházban. A tilalom visszavonásig érvényes.

Hirdetések

A közleményben dr. Urbán Edina főigazgató főorvos arra hívja fel a látogatók figyelmét, hogy az általuk hozott csomagokat a kórház felső portáján feladatot teljesítő őrzőszolgálat munkatársai veszik át és el is juttatják a betegekhez.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint január 20. és 26. között több mint tizenhétezren fordultak orvosokhoz influenzaszerű tünetekkel. A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Pest megyében volt a legmagasabb.

(Forrás: antsz.hu/javorszky.hu)
(Borítókép: nlc.hu)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap