Vilhelmina

Hídlap

Kisiklott az egyik, Esztergomból Budapestre tartó vonat

Rákosrendezőnél kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es FLIRT motorvonat egyik forgóváza – közölte a MÁVINFORM. A vonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról.

Hirdetések

Az eset miatt Rákospalota-Újpest-Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és műszaki mentés idejére. A Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon növekedhet a menetidő.

Az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé. A veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak. A szobi vonal utasai az Eurocity járattal végig utazhatnak. A BKK elfogadja vasúti bérleteket az M3-es metrón Újpest-Városkapuig, a 14-es villamos teljes szakaszán. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

(Térkép: MÁV Vonatinfó)
(Forrás: MÁVINFORM)

Hirdetések
  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap