Mihály

Hídlap

Megbánta tettét, megszüntették ellene az eljárást

Megbánta tevékenységét a sofőr, így bírósági eljárás nélkül zárult az ellene közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított ügy. A felek megállapodtak, a férfi kétszázezer forintot fizetett a sértettnek.

Hirdetések

A férfi még 2018 májusában Nyergesújfalu lakott területén haladt a pótkocsival rendelkező személygépkocsijával. A főútról balra, egy ingatlan udvarára szeretett volna bekanyarodni, csakhogy az út szélén szabályosan parkoló járművek miatt csak részben látta be a kerékpárút forgalmát.

Ennek ellenére megkezdte a manővert, nem biztosított elsőbbséget és elütötte a kerékpárúton segédmotoros kerékpárjával közlekedő sértettet. A szabályosan haladó személy az aszfaltra zuhant és három hónapon belül gyógyuló sérülést, ágyéki csigolyatörést szenvedett.

Az ügyészség az ügyet a sértett nő és a gondatlan férfi egyező indítványa alapján közvetítői eljárásra utalta, ennek lefolytatásához az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárásban a sértett nő és a férfi megállapodást kötöttek, ennek alapján a férfi kétszázezer forint megfizetésével tette jóvá a sérelmet. Az elkövető tevékeny megbánása alapján az ügyészség az eljárást megszüntette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap