Aguszta

Hídlap

Megbánta tettét, megszüntették ellene az eljárást

Megbánta tevékenységét a sofőr, így bírósági eljárás nélkül zárult az ellene közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított ügy. A felek megállapodtak, a férfi kétszázezer forintot fizetett a sértettnek.

A férfi még 2018 májusában Nyergesújfalu lakott területén haladt a pótkocsival rendelkező személygépkocsijával. A főútról balra, egy ingatlan udvarára szeretett volna bekanyarodni, csakhogy az út szélén szabályosan parkoló járművek miatt csak részben látta be a kerékpárút forgalmát.

Ennek ellenére megkezdte a manővert, nem biztosított elsőbbséget és elütötte a kerékpárúton segédmotoros kerékpárjával közlekedő sértettet. A szabályosan haladó személy az aszfaltra zuhant és három hónapon belül gyógyuló sérülést, ágyéki csigolyatörést szenvedett.

Az ügyészség az ügyet a sértett nő és a gondatlan férfi egyező indítványa alapján közvetítői eljárásra utalta, ennek lefolytatásához az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárásban a sértett nő és a férfi megállapodást kötöttek, ennek alapján a férfi kétszázezer forint megfizetésével tette jóvá a sérelmet. Az elkövető tevékeny megbánása alapján az ügyészség az eljárást megszüntette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements