Lukrécia

Hídlap

Megbánta tettét, megszüntették ellene az eljárást

Megbánta tevékenységét a sofőr, így bírósági eljárás nélkül zárult az ellene közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított ügy. A felek megállapodtak, a férfi kétszázezer forintot fizetett a sértettnek.

Hirdetések

A férfi még 2018 májusában Nyergesújfalu lakott területén haladt a pótkocsival rendelkező személygépkocsijával. A főútról balra, egy ingatlan udvarára szeretett volna bekanyarodni, csakhogy az út szélén szabályosan parkoló járművek miatt csak részben látta be a kerékpárút forgalmát.

Ennek ellenére megkezdte a manővert, nem biztosított elsőbbséget és elütötte a kerékpárúton segédmotoros kerékpárjával közlekedő sértettet. A szabályosan haladó személy az aszfaltra zuhant és három hónapon belül gyógyuló sérülést, ágyéki csigolyatörést szenvedett.

Az ügyészség az ügyet a sértett nő és a gondatlan férfi egyező indítványa alapján közvetítői eljárásra utalta, ennek lefolytatásához az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárásban a sértett nő és a férfi megállapodást kötöttek, ennek alapján a férfi kétszázezer forint megfizetésével tette jóvá a sérelmet. Az elkövető tevékeny megbánása alapján az ügyészség az eljárást megszüntette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Helyreállítják a tokodaltárói zebra villogó jelzőlámpáját

    Jó hírrel szolgált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők számára és a tokodaltárói lakosok is minden bizonnyal örülni fognak a hírnek: hamarosan helyreállítják a Bányász utca és a József Attila utca (10-es főút) kereszteződésénél található zebra sárga villogó jelzőlámpáját.

    Hídlap
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap