Móric

Hídlap

Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a nő, aki úgy elhanyagolta kutyáját, hogy az eb életveszélyes állapotba került. A hölgy ellen állatkínzás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot, míg az Esztergomi Járásbíróság pedig ítéletet hozott.

Hirdetések

A vádlottnak és férjének volt egy kutyájuk, akit 2018-tól Nyergesújfalun, a vádlott lányának élettársa által bérelt telken láncra kötve tartottak. Mivel a nő férje külföldön dolgozott, így a kutya gondozása az asszony feladata volt.

A hölgy nem oltatta be az ebet veszettség ellen, nem látta el chippel, 2018 nyarától 2019 január 7-ig nem biztosított számára megfelelő száraz, védett helyet. Emiatt a kutya bundájába belefagyott a sár és az ürülék, a farkát pedig a lerakódott kosztól nem is tudta mozgatni.

A vádlott az állat táplálásáról sem gondoskodott. A szomszéd hetente egyszer, amikor a telkén járt, vizet és ennivalót adott a kutyának, mivel látta, hogy az eb éhes és szomjas. 2019. január 7-én az 55-60 cm-es marmagasságú állat 20 kg súlyú volt az átlagos 28-32 kg helyett. Az állat kihűlt, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A vádlott értesült róla, hogy a házőrzőjét egy állatmenhelyre vitték, de nem jelentkezett érte.

A bíróság a tárgyaláson az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 1 év 5 hó börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Vadonatúj kerékpárokat kaptak a polgárőrök

    Negyvennégy darab, az esztergomi Neuzer Kft.-től megrendelt kerékpárt adtak át a polgárőrök számára szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilikánál. Az összejövetelen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta, egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáros polgárőri szolgálat.

    Hídlap
  • Így történt az esztergomi motoros baleset

    Suzuki Ignis típusú személygépkocsi és Yamata típusú motorkerékpár ütközött össze szeptember 19-én 17 óra 35 perckor Esztergomban, a Dobogókői úton – válaszolta megkeresésünkre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

    Hídlap