Aguszta

Hídlap

Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a nő, aki úgy elhanyagolta kutyáját, hogy az eb életveszélyes állapotba került. A hölgy ellen állatkínzás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot, míg az Esztergomi Járásbíróság pedig ítéletet hozott.

A vádlottnak és férjének volt egy kutyájuk, akit 2018-tól Nyergesújfalun, a vádlott lányának élettársa által bérelt telken láncra kötve tartottak. Mivel a nő férje külföldön dolgozott, így a kutya gondozása az asszony feladata volt.

A hölgy nem oltatta be az ebet veszettség ellen, nem látta el chippel, 2018 nyarától 2019 január 7-ig nem biztosított számára megfelelő száraz, védett helyet. Emiatt a kutya bundájába belefagyott a sár és az ürülék, a farkát pedig a lerakódott kosztól nem is tudta mozgatni.

A vádlott az állat táplálásáról sem gondoskodott. A szomszéd hetente egyszer, amikor a telkén járt, vizet és ennivalót adott a kutyának, mivel látta, hogy az eb éhes és szomjas. 2019. január 7-én az 55-60 cm-es marmagasságú állat 20 kg súlyú volt az átlagos 28-32 kg helyett. Az állat kihűlt, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A vádlott értesült róla, hogy a házőrzőjét egy állatmenhelyre vitték, de nem jelentkezett érte.

A bíróság a tárgyaláson az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 1 év 5 hó börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements